Naar inhoud Naar navigatie

Ga terug

Print

Woonvoorziening voor ouder wordende clienten met een visueel en verstandelijke beperking

Algemeen

Woonvoorziening voor ouder wordende clienten met een visueel en verstandelijke beperking
Warmelo 2-4
1275DT Huizen
Telefoonnummer:
088 58 55565
Zorgaanbieder:
Koninklijke Visio

Doelgroep

Soort beperking
Verstandelijk, Zintuigelijk, Epilepsie, Autisme en verstandelijk
Omschrijving
De Warmelo is een woonvoorziening bestaande uit 3 woongroepen voor 22 cliënten. Elke woongroep heeft een gemeenschappelijke woonkamer/keuken. Naast een cliëntkamer op de begane grond die volledig rolstoeltoegankelijk is en een directe verbinding met aangrenzende (gedeelde) badkamer heeft, zijn er nog 10 kamers beneden, en op de 1e etage 11. Er zijn 4 badkamers voor gezamenlijk gebruik. Er is een lift aanwezig.
Er wordt op de woning gekookt voor de cliënten, indien mogelijk samen met de cliënten.
De Warmelo ligt in een levendige omgeving met op loopafstand een winkelcentrum.
De 24-uurs begeleiding wordt zowel individueel als groepsgericht gegeven aan de hand van de individuele ondersteuningsplannen.
Er is een wakkere nachtdienst.
Leeftijd
  • 24 tot 55 jaar
  • 55 plus
Geslacht
gemengd
Aantal bewoners
22
Open plaatsen
1
Getoonde informatie onjuist?

Tip

Is de informatie die u hier ziet onjuist? Of is de woning of open plaats niet beschikbaar? Tip dan de betreffende organisatie.
  • *
  • *
  • *
  • *
  • *

Velden met een * zijn verplicht

Ondersteuning

Begeleiding
Op basis van ZZP’s
Verzorging
Op basis van ZZP’s
Behandeling
Op basis van ZZP’s
Gedragsregulering
Ja
Omschrijving
Deze locatie kent 24 uurs begeleiding met aanwezigheid van een wakkere nachtdienst. De begeleiding, zowel individueel als in groepsverband, richt zich op de mogelijkheden van de cliënten en waar mogelijk worden cliënten gestimuleerd zaken zelf op te pakken.
Het uitgangspunt is respectvol en methodisch begeleiden van oudere cliënten met een visuele en verstandelijke beperking volgens de methode Urlings.
Door deze methode komen we tot een vorm van omgang die aansluit bij de ouder wordende cliënten en hun individuele behoeften en wensen.
De Warmelo is gestart met het geven van dagbesteding binnen de woning, naast de mogelijkheid het dagbestedingscentrum te bezoeken.
Drie dagen in de week wordt er een vast dagprogramma aangeboden op de woning met een duidelijke structuur en vaste begeleiding. Er wordt gewerkt met een basisprogramma die alle dagen gelijk is, daarnaast zijn er thema’s als muziek, creativiteit en koken/bakken.

Woning

Soort woning
groepswoning
Algemene beschrijving
In een levendige wijk in Huizen staat de Warmelo. Deze 'cluster'-woning telt 3 huiskamers met keuken, 22 slaapkamers, 4 gedeelde badkamers en een grote tuin rondom de gehele woning, waar het zomers prettig toeven is.
Het gehele pand is zo ingericht dat slechtziende en blinde cliënten zo zelfstandig mogelijk hun weg door en rondom het pand kunnen vinden. Ook de verlichting is aangepast en er zijn contrasterende kleuren gebruikt. Het pand is rolstoeltoegankelijk. Uiteraard is er ook een lift. De Warmelo is tevens ingericht op de ouder wordende cliënt.
Rolstoeltoegankelijk
ja
Tuin
ja
Bereikbaarheid
Winkels
<200m
Scholen
<200m
Kerk
>500m
Openbaar vervoer
<200m

Contact

Aanmeld procedure
Meer weten over deze woning? Bel of mail ons!
Organisatie
Koninklijke Visio
Contactpersoon
Lisette Ultee
Tel: 088 58 55565
directiesecretariaatW&DMidden@visio.org

Heeft u interesse in deze woning of wilt u extra informatie? Klik dan op de onderstaande contact button en de (zorg) aanbieder zal contact met u opnemen.

Neem contact op