Wonen zonder beperking

Den Bosch: Steengoed zoekt medebewoners.

Voor ouders van kinderen met een (licht) verstandelijke beperking is door alle bezuinigingen het vinden van een geschikte woonlocatie voor hun kind een grote zorg. Daarom hebben wij als ouders de verantwoordelijkheid genomen om zelf een ouderinitatief op te starten. Van ouders – verzorgers wordt een actieve rol verwacht bij de ontwikkeling en instandhouding van het initiatief. Daardoor kan optimale zorg, passend bij onze doelgroep worden verleend.

De bewoners van Steengoed hebben een licht verstandelijke beperking al dan niet in combinatie met andere (lichamelijke) beperking en zijn nu in de leeftijd van 18 – 26 jaar. Allen hebben ze dagelijks zorg nodig. ‘’Zelfredzaam waar het kan en hulp waar nodig’’, is daarbij een belangrijk uitgangspunt. De zorgverleners stimuleren bewoners om het maximale uit hun ontwikkelingsmogelijkheden te halen. Wooninitatief Steengoed wil de regie hebben bij de organisatie van de zorg, maar gaat deze niet zelf uitvoeren. We werken daarbij intensief samen met Stichting Prisma.

Voor de zorg zullen professionele zorgverleners worden ingehuurd. Elke bewoner van Stichting Steengoed heeft een WLZ indicatie op grond waarvan hij een zorgbudget ontvangt. Deze individuele budgetten vormen de essentiële basis voor de stichting om die zorg in te kopen waaraan alle bewoners in vergelijkbare mate behoefte aan hebben.

Het appartementencomplex is gelegen in de rustige woonwijk en ligt tussen ’s-Hertogenbosch en Rosmalen in. De wooneenheid ligt in een woonwijk en daarmee dicht bij winkelcentrum, openbaar vervoer, natuurgebied het ijzeren kind en de Oosterplas, maar ook dichtbij groenvoorzieningen zoals het Anna park.

De gehele wooneenheid zal medio 2020 worden opgeleverd. Doordat de appartementen tegen de prijs beneden de huurtoeslaggrens gehuurd worden is de woonvoorziening voor onze doelgroep betaalbaar. Elk appartement (± 45-50 vierkante meter) is basic maar wel compleet en bevat een huiskamer, eenvoudige (open) keuken, aparte slaapkamer, toilet en badkamer.

Wilt u meer informatie of aansluiten?

Stuur hiervoor dan een email of kijk op onze website.