Wonen zonder beperking

Berlicum: Ouderinitiatief Salemanders zoekt een nieuwe bewoner

Logo Salemanders

Het ouderinitiatief Salemanders is een initiatief voor mensen met een licht verstandelijke beperking

Onze woongroep is tien jaar geleden door een enthousiaste oudergroep opgestart. De groep telt 9 bewoners waarvan nu een plaats open is.

Als ouders vinden we het belangrijk dat er een goede match is tussen de bewoners en dat ze regelmatig activiteiten met elkaar ondernemen.
De ouders hebben regelmatig contact met elkaar en met de begeleiding en nemen initiatief voor activiteiten binnen- en buitenshuis.

Het appartementencomplex bestaat uit negen zelfstandige appartementen van 50 m², met aparte slaapkamer, keukenblok en badkamer. Daarnaast is er een algemene ruimte waarin de bewoners ’s avonds mee kunnen eten en elkaar ontmoeten. Het complex ligt vlakbij het centrum van Berlicum, zodat bewoners zelfstandig hun boodschappen kunnen doen.

De begeleiding is uitbesteed aan Cello met wie regelmatig overleg plaats vindt.

De woongroep bestaat uit zowel mannen als vrouwen met een licht verstandelijke beperking. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 30 jaar. De bewoners zijn over het algemeen redelijk rustig en zelfstandig. Alle bewoners hebben een vorm van dagbesteding. Voor wonen is minimaal ZZP 3 vereist. Financiering gebeurt middels ZIN.

Er is op dit moment één open plaats. Vanwege de huidige samenstelling is er een lichte voorkeur voor een man, maar match met de andere bewoners is belangrijker. Er is geen ruimte voor kandidaten met agressie- en/of verslavingsproblematiek

Na een eerste screening door Cello wordt een traject opgestart waarin ouders, bewoners en begeleiding betrokken zijn. Wilt u meer weten? U kunt een indruk krijgen van ons initiatief via onze facebook groep.
Of u kunt als u interesse heeft voor deze mooie woonplek, telefonisch contact opnemen met Henny van Dun T: 06-51254053