Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Breda : Stichting Eigen Wijze Belangstelling? Aanmelding voor wachtlijst is mogelijk.

Logo Stichting Eigen Wijze

Eigen Wijze is een initiatief van ouders van jongeren met een verstandelijke beperking, zie zelfstandig begeleid willen wonen. Aan de Wisselslag in Breda Noord heeft Eigen Wijze in eigen beheer een wooncomplex gebouwd, bestaat uit 16 woningen en een aantal gemeenschappelijke ruimten zoals 2 woonkeukens, een wasruimte, berging en tuin. De huidige bewoners huren hun woning van Stichting Beheer Eigen Wijze en zij hebben hun appartement zelf ingericht. Voor de zorg en begeleiding van het wonen wordt samengewerkt met zorgaanbieder Prisma/Fittin.

We richten ons met Eigen Wijze op jongeren tussen de 20 en 35 jaar met een verstandelijke beperking. Het gaat om jongeren, die op zichzelf willen wonen en zelf weten dat ze daarin soms begeleiding nodig hebben. Én het leuk vinden om andere jongeren met een beperking als buren te hebben. De jongeren van Eigen Wijze willen én kunnen met begeleiding hun eigen woning onderhouden. Kortom, ze kunnen voor zichzelf zorgen maar hebben daar wel ondersteuning bij nodig.

Het is de bedoeling dat iedereen, die bij Eigen Wijze woont dat ook voor langere tijd zal doen. Alle bewoners van Eigen Wijze mogen verschillend zijn maar het is wel belangrijk dat zij goed bij elkaar passen. Niet perse om vrienden te worden, dat mag natuurlijk ook, maar in ieder geval om goede buren kunnen zijn.

Daarom verwachten wij van de jongeren die bij Eigen Wijze wonen dat ze tussen de 20 en 35 jaar zijn (mannen en vrouwen), dat ze door de week dagbesteding hebben en sociaal gezien passen bij de andere bewoners.

Belangstellenden kunnen zich nu aanmelden voor meer informatie en/of plaatsing op een wachtlijst.


Kijk voor meer informatie over Eigen Wijze en de bewoners op onze website. Via deze link is de aanmeldprocedure te vinden en de profielschets.

Als je interesse hebt kun je contact opnemen met de Commissie Wonen van Eigen Wijze:

Lizet van Aert tel. 06-57180175 of via dit e-mailadres.