Wonen zonder beperking

Breda : Stichting Eigen Wijze. Belangstelling? Plaatsing op wachtlijst is mogelijk.

Logo Stichting eigenwijze

Stichting Eigen Wijze is een wooninitiatief van ouders van jongeren met een verstandelijke beperking. Vanaf oktober 2019 wonen 16 jongeren in het gebouw aan de Wisselslag te Breda. Het complex bestaat uit 16 woningen en een aantal gemeenschappelijke ruimten zoals 2 woonkeukens, een wasruimte, berging en tuin. De jongeren huren hun woning van Stichting Beheer Eigen Wijze en zij hebben hun appartement zelf ingericht. Voor de zorg en begeleiding van het wonen wordt samengewerkt met zorgaanbieder Prisma/Fittin.

We richten ons met Stichting Eigen Wijze op jongeren tussen de 20 en 35 jaar met een verstandelijke beperking. Het gaat om jongeren, die op zichzelf willen wonen en weten dat ze daarin soms begeleiding nodig hebben. Én het leuk vinden om andere jongeren met een beperking als buren te hebben. De jongeren van Eigen Wijze willen én kunnen met begeleiding hun eigen woning onderhouden. Ze kunnen voor zichzelf zorgen maar hebben daar wel ondersteuning bij nodig.

Het is de bedoeling dat iedereen hier voor langere tijd woont. Alle jongeren mogen verschillend zijn maar het is wel belangrijk dat de bewoners goed bij elkaar passen. Niet perse om vrienden te worden, dat mag natuurlijk ook, maar in ieder geval om goede buren te zijn. Daarom verwachten wij van de jongeren die bij ons wonen dat ze tussen de 20 en 35 jaar zijn (mannen en vrouwen), dat ze dagbesteding hebben en sociaal gezien passen bij de andere bewoners.

Er is momenteel geen woning beschikbaar maar belangstellenden kunnen zich altijd aanmelden voor meer informatie en/of plaatsing op een wachtlijst.

Kijk voor meer informatie over Stichting Eigen Wijze en de bewoners op onze website. Meer informatie over de aanmeldprocedure en profielschets is hier te vinden.

Als je interesse hebt kun je contact opnemen met de Werkgroep Bewoners:
Karin Haans 06-23861994 of via e-mail.