Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Dussen: Het Kornhuys zoekt een nieuwe bewoner.

logo Het kornhuys

De stichting Het Kornhuys ons Thuis is opgericht op 1 juni 2018. Het is een initiatief voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Een kleinschalig wooninitiatief, gestart door een groepje ouders met als doel voor hun kinderen, een plezierige en veilige woonsituatie te creëren. Zelfstandig wonen onder begeleiding. Dat alles in een rustige en landelijke omgeving.

Het Kornhuys is een gerestaureerde woonboerderij gelegen in het Brabantse dorpje Dussen. In de woonboerderij bevindt zich de gemeenschappelijke open keuken met woonkamer. De aanbouw beschikt over 9 appartementen voorzien van eigen badkamer en keukenblok.

De zorg wordt ingekocht via Prisma echter bij dit wooninitiatief hebben de ouders samen invloed op de invulling van de geboden zorg. De ouders blijven betrokken.
Er is 24-uurszorg aanwezig zij beschikken dan ook over een eigen appartement. Dit houdt in dat de zorgverlener aanwezig zal zijn zodra de bewoners thuis zijn en er  ’s nachts een slaapdienst is.

Het wooninitiatief biedt ruimte aan 9 bewoners met een verstandelijke beperking of deze beperking in combinatie met een lichamelijke beperking. Wij streven naar een goede mix: man/vrouw, leeftijd en type beperking. Onze huidige bewoners zijn enthousiaste jongvolwassenen tussen de 20-35 jaar die graag zelfstandig willen wonen. Ze hebben aansturing, verzorging en begeleiding nodig maar kunnen zich aan afspraken (leren) houden met andere bewoners en de begeleiding. De zorgzwaarte van de bewoners varieert tussen VG4/VG7 en wordt bekostigd uit het PGB / WLZ van de bewoners.

Per direct is er een appartement beschikbaar:
Wij zoeken een nieuwe bewoner in de leeftijdscategorie 18–40 jaar met een verstandelijke beperking en zorgbehoefte VG4 met dagbesteding in de nabije omgeving.

Aanmelding en/of informatie kan via Marieke de Vetter, telefoonnr.: 06-47670602.

Er volgt een gesprek met de Stichting waarna er een intakegesprek volgt met de zorgverlener én de Stichting.
Verder wordt er gebruik gemaakt van een bewoners profiel.  

Voor een sfeerimpressie kunt u ons vinden op facebook.

Woning Het Kornhuys