Wonen zonder beperking

Eersel: Stichting Content wonen biedt zorg op maat.

Logo Content wonen Eersel

Stichting Content Wonen is een ouderinitiatief voor mensen met een licht tot matig verstandelijke beperking. De leeftijd varieert van ± 20 tot 40 jaar.

Bij Content Wonen wordt zorg op maat geboden. Het groepsgebeuren wordt gestimuleerd.

Er zijn 11 appartementen en een gemeenschappelijke ruimte, omgeven door een mooie tuin. De jongeren wonen er inmiddels enkele jaartjes.

Van ouders (betrokkenen) wordt verwacht dat ze actief deelnemen aan dit initiatief. Dit houdt in dat de Algemene Leden Vergaderingen bezocht worden en verder voorkomende taakjes opgepakt worden. Dit kunnen praktische zaken zijn maar er is ook veel af te stemmen en te regelen. Je kunt kijken wat het beste bij je past.

De zorg wordt verleend door een vast team begeleiders van Lunet zorg.

De huidige groep bewoners bestaat uit 3 meisjes en 7 jongens. De doelgroep is licht tot matig verstandelijk beperkt. De bewoner heeft een indicatie met verblijf (of wordt hiervoor geïndiceerd). Er is geen sprake van gedragsproblematiek. De zorg wordt gefinancierd met PGB.

Indien je interesse hebt in dit project, dan kun je contact opnemen. Er vindt een kennismakingsgesprek plaats. Lunet zorg zal kijken of de zorgvraag van de nieuwe bewoner past binnen de setting van Content Wonen. De bewoners en ouders gaan vervolgens een kennismakingstraject in. Dit betekent dat we enkele activiteiten organiseren om elkaar beter te leren kennen. Alle bewoners en ouders worden hierbij betrokken.

Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op onze website.

Je kunt contact opnemen via de email.