Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Goirle: Wonen IN Goirle Samen (WINGS) plaatsing op wachtlijst mogelijk

Logo Wings

Het ouderinitiatief WINGS (Wonen IN Goirle Samen) is een woonvoorziening voor jong volwassenen tussen 23 en 32 jaar, met een licht verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Het wooncomplex, bestaande uit 18 appartementen en is in november 2020 in gebruik genomen.

De groep bewoners zal bestaan uit jongeren waarvoor de zorg varieert van het bieden van begeleiding en structuur tot intensievere persoonlijke zorg. Prisma - Fittin, levert de zorg voor de jongeren. De nadruk ligt op het zo veel mogelijk zelfstandig, maar daarin wel begeleid wonen.

WINGS is opgericht door een groep ouders met als doel een veilige thuishaven te creëren, waar hun kinderen de zorg en begeleiding ontvangen die zij nodig hebben. Het initiatief is ontstaan vanuit een behoefte aan solidariteit in zorg en wonen waarin de kwaliteit aan zorg centraal staat. Een actieve rol en/of betrokkenheid van de ouders t.a.v. het wooninitiatief is dan ook een vereiste.

Het gebouw, in het centrum van Goirle, heeft twee woonlagen en bestaat uit 18 appartementen: 4 voor rolstoelers (60 m2) en 14 voor lopers (40 m2). Verder zijn er twee huiskamers, een kantoor, een lift en een nachtverblijf voor de begeleiding.

Algemene info:

  • De financiering van de zorg verloopt vanuit PGB, dat toegekend is op basis van de Wet Langdurige Zorg; kortweg WLZ (via het CIZ).
  • De jongere betaalt zijn/haar eigen huur aan woningbouwvereniging de Leystromen; de jongere heeft dan ook zijn/haar eigen voordeur. Naast huur betaalt elke bewoner ook de normale onkosten voor levensonderhoud, nutsvoorzieningen en servicekosten uit eigen inkomsten.
  • Na aanmelding volgen er gesprekken tussen de jongere/ouder(s) en twee bestuursleden. Daarna volgt er een gesprek met Prisma en wordt bekeken of de jongere in de groep past.
pand-wings.jpgMeer informatie is te vinden op onze website.

Op dit moment zijn alle appartementen bewoond maar, indien men interesse heeft om hier te wonen, is een plaats op de wachtlijst mogelijk. Neem dan contact op met een van onderstaande bestuursleden van de vereniging via de email.

Henk van der Loo, voorzitter
Tomas Oudejans, secretaris
Peter Stalpers, penningmeester