Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Lierop: Wooninitiatiefgroep “Liever in Lierop” zoekt enthousiaste ouders die kiezen voor landelijk wonen voor hun kind.

Logo Liever in Lierop

 Zij willen woonruimte realiseren met 24-uurs begeleiding voor 12 jongvolwassenen in de leeftijd van 18 t/m 35, met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking en/of het autisme spectrum (ASS). Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

Liever in Lierop is een ANBI stichting, opgericht door 5 ouderparen die allen een kind met een beperking hebben. De stichting heeft ten doel een boerderij duurzaam om te vormen tot een woonlocatie voor jongvolwassenen met een of meer van bovengenoemde beperkingen en 24-uurs begeleiding.

De begeleiding werkt volgens het principe: zelfstandig waar het kán en hulp waar het moet. En dit is voor elke bewoner anders. Bewoners worden ook gestimuleerd elkaar te helpen. Diversiteit van beperkingen wordt daarom als een pré gezien: “Ik duw jouw rolstoel, en jij vrolijkt mij op”; “Ik breng jou naar je dagbesteding en door jou heb ik het gevoel belangrijk te zijn”.

Ouders brengen ieder hun talenten in: overleggen met instanties, meedenken over de bouw, inrichten, klussen, zorgteam samenstellen, kennismakingsdagen organiseren etc. Naast ouders worden ook externe experts betrokken in dit proces.

Van ouders (of bewoners) wordt ook een financiële inbreng verwacht, maar dit mag nooit een belemmering zijn voor deelname.

Liever in Lierop kiest bewust voor wonen in Lierop, een klein dorpje met een hele actieve en betrokken gemeenschap waarin bewoners zich veilig en gekend zullen voelen. Interactie met verenigingen, ouderen, school, plaatselijke ondernemers en dorpscoöperatie is gewenst. De ouders willen voor hun kinderen graag veel buitenruimte voor rust, contact met de natuur en volop gelegenheid om passies en talenten te ontplooien. Bewegen en nieuwe dingen leren wordt gestimuleerd.

De stichting wordt eigenaar van een gezamenlijk huis, met 12 wooneenheden die een eigen zit/slaapkamer met kitchenette en een badkamer hebben. Er is een gezamenlijke keuken, meerdere gezamenlijke zit- en hobbyruimtes, een grote tuin met sportveldje en voldoende parkeergelegenheid. Tevens is er een dagbestedingsruimte waar op kleine schaal mogelijkheid voor dagbesteding wordt aangeboden.

Spreekt bovenstaande je aan en is jouw kind/broer/zus tussen de 18 en 35, in het bezit van een PGB (indicatie WLZ of WMO) en zou hij/zij zelfstandiger dan thuis, maar met voldoende begeleiding en gezelschap willen en kunnen wonen in Lierop?

Meld je dan aan, dan gaan we in gesprek om te kijken of we bij elkaar passen!

Sandra de Vreede
, coördinator werkgroep bewoners, T 06-42919030,