Wonen zonder beperking

Mill: Tour Mill Lijn zoekt per direct een nieuwe bewoner

Logo Tour Mill Lijn

Tour Mill Lijn is een kleinschalig initiatief voor jong volwassenen met een verstandelijke beperking

Zo normaal mogelijk en daar waar nodig is bieden wij ondersteuning. Wij bieden zorg aan jongeren die daar waar kunnen deelnemen aan de maatschappij maar in een beschermde leefomgeving opgroeien.

Dit initiatief is per februari 2019 gestart en iedere bewoner heeft een eigen appartement tot beschikking. Samen zijn, eten en drinken en spelletjes doen we in de gemeenschappelijke ruimte.

De jongeren zijn tussen de 18 en 25 jaar jong. De zzp’s die bij ons wonen zijn ZZP 4, ZZP 5 en ZZP 6.
Tour Mill Lijn is vanuit een ouderinitiatief ontstaan. Wij werken graag samen met ouders en verwachten dat ouders dan ook deel uitmaken van hun zoon of dochter.
Tour Mill Lijn ligt in een rustige woonwijk tegenover een buurthuis. Binnen Tour Mill Lijn kunnen 8 jongeren wonen met ieder een eigen appartement tot hun beschikking. Het appartement wat leeg staat betreft een boven appartement van ongeveer 50 m2. Ieder appartement beschikt over een eigen badkamer, wc, keukenblok, aparte slaapkamer en woonkamer. In het midden van het gebouw ligt de gemeenschappelijke ruimte. Deze is voorzien van een royale keuken en een gezellig ingerichte leefruimte.
Wij willen graag betrokken zijn in de maatschappij en doen daarom vrijwilligerswerk bij het buurthuis. Iedere jongere heeft zijn eigen werk/dagbestedings plek en ouders zijn erg betrokken bij Tour Mill Lijn.
De 24 uurs zorg (wij werken met slaapdiensten) word geleverd door Susan en Kim, de zorgondernemers van Tour Mill Lijn. Susan en Kim staan samen met hun kleinschalige team klaar voor op maat gemaakte zorg waarin individueel en groeps gebonden zorg wordt geleverd.

Tour Mill Lijn biedt momenteel zorg aan 7 bewoners en heeft plaats voor 8 bewoners. De groep bestaat uit 3 meiden en 4 jongens met een ZZP 4, ZZP 5 en ZZP 6. De zorg wordt vanuit het PGB gefinancierd en wij werken met een vast maandbedrag dat per ZZP is vastgesteld. Het ontwikkelingsniveau is erg divers en ligt tussen de 3 en 6 jaar. Onze jongeren vinden het leuk om deel te nemen aan de maatschappij, echter is dat soms moeilijk vanwege hun beperking. Wij bieden ze een beschermde leefomgeving en doen waar kan zo normaal mogelijk en daar waar nodig is passen wij het aan.

Er is een boven appartement beschikbaar voor een leuke jonge dame met een ZZP 4, ZZP 5 of ZZP 6.

Aanmeldprocedure
Eerst zal er een kennismakingsgesprek plaatsvinden met de Susan en Kim. Hierin worden de wensen van de eventuele nieuwe bewoner besproken. Als Kim en Susan hier een potentiële nieuwe bewoner inzien zal er ook met de stichting gekeken worden wat zij hiervan vinden en zullen de ouders van de potentiële nieuwe bewoner en van een aantal jongeren die er wonen, in gesprek gegaan worden. Blijkt hier ook een klik te zijn, dan worden er recente verslagen opgevraagd zoals bijvoorbeeld een IQ test, ontwikkelingsplannen enzovoorts. Na aanleiding hiervan zullen de zorgondernemers beslissen of de potentiële nieuwe bewoner deel kan nemen aan groepsactiviteiten om te kijken of er een klik is tussen de bewoners en de potentiële nieuwe bewoner. Is er een klik dan wordt de samenwerking gestart door middel van een overeenkomst met de Zorgverleners en de stichting.

Meer informatie is te vinden op onze website, of via  Susan Stroecken en Kim Sanders. T 0485-23303