Wonen zonder beperking

Nistelrode: Nog 2 plekken over bij Stichting Woon- en Zorggroep De Libel

De Stichting Woon- en Zorggroep De Libel zal een veilig, warm thuis gaan bieden aan 14 (jong) volwassenen met een verstandelijke beperking (ZZP VG4-VG6) in Nistelrode op Laar 25.

De Stichting en een vast team van hulpverleners zullen samenwerken om de bewoners passend zorg en begeleiding te geven, zodat de bewoners zich kunnen ontwikkelen naar hun mogelijkheden met behoud van hun eigen identiteit. De zorg en begeleiding wordt aangepast aan de behoeftes van het individu. Op grond van de uiteenlopende behoefte is er voor gekozen dat iedere bewoner zelfstandig de dagbesteding regelt. De bewoners volgen doordeweeks overdag dus een externe dagbesteding. Ook is er een mogelijkheid dat bewoners 1 dag in de week thuis zijn, dit i.v.m. de mogelijke gezondheid, het hebben van een rustdag etc. van de bewoner.

Er wordt een 24-uurs zorg geboden in een veilige woonvorm. De bewoners worden er verzorgd en ondersteund, maar ze hebben zeker ook privacy. Het is belangrijk dat de bewoners zich op hun eigen appartement terug kunnen trekken en zij hier bezoek kunnen ontvangen. Maar ook de gemeenschappelijke ruimtes (woonkamers, keuken, chil ruimte en overdekte hangplek) die heel belangrijk zijn voor het gemeenschapszin en voorkomen dat de bewoners vereenzamen.

De bewoners worden ondersteund in hun kwaliteit van leven. Het streven is een zo goed mogelijke gezondheid, het mogen maken van keuzes, een waardevol sociaal netwerk, en de eigen talenten kunnen inzetten.

Op dit moment wordt ons thuis gebouwd op Laar 25 te Nistelrode. In drie bouwlagen worden er twee woonkamers, gemeenschappelijke keuken en 14 appartementen/studio’s gerealiseerd. Iedere bewoner heeft zijn eigen appartement (met eigen sanitair, keukentje en 55” tv) en kan deze helemaal naar eigen inzicht inrichten. We gaan er vanaf 1 april 2021 wonen.

Voor dit geweldige project hebben we nog twee appartementen vrij, dus zijn we nog op zoek naar twee bewoners die onze groep compleet maken.

Geïnteresseerd in ons initiatief, neem dan contact op met Paul Koenen (06 12155164)