Wonen zonder beperking

Nuenen: Wooninitiatief de Appelschout heeft plaats voor 2 nieuwe bewoners

De Appelschout is een ouderinitiatief voor bewoners met een licht verstandelijke beperking en evt. aanverwante problematieken

Het ouderinitiatief is gestart in maart 2020 en is gesitueerd in een fijn twee-onder-één-kap huis. Alle bewoners beschikken over een ruime zit- slaapkamer met een eigen douche, toilet en wastafel. Verder zijn er een gezamenlijke woonkamer, keuken en een gezamenlijke tuin. De bewoners huren van stichting De Appelschout. De zorg wordt met de beschikbare PGB’s ingekocht bij samenwerkingspartner Woondroomzorg. Een klein en ervaren team vult de zorg in.

De bewoners hebben natuurlijk hun eigen netwerk, maar hun dagelijks leven vindt plaats binnen de sociale context De Appelschout en de dagbesteding. De begeleiding ondersteunt hen waar nodig om dit goed te laten verlopen. Begeleiding vindt plaats in de groep en in de eigen woonruimte. De begeleiding is aanwezig in de ochtenden en de avonden.

Ouders hebben de regie binnen het ouderinitiatief en stemmen af met de begeleiding. Alles staat of valt met een goede samenwerking.

Op de Appelschout is plek voor maximaal 4 bewoners. Vanaf 1 januari wonen er 1 vrouw (36 jaar) en 1 man (41 jaar). De zorg is PGB gefinancierd. 


Kenmerken van jou als bewoner:

  • Je hebt een licht of matig verstandelijke beperking, WLZ-indicatie en je bent bij voorkeur geïndiceerd voor ZZP3 of ZZP4.
  • Je hebt overdag dagbesteding (de drie huidige bewoners zijn woensdag vrij).
  • Je hebt geen ernstige gedragsproblemen.
  • Je hebt er geen moeite mee dat er ’s nachts geen begeleiding in het huis aanwezig is.
  • Je bent alleenwonend. Samenwonen is niet mogelijk binnen De Appelschout
  • Je bent in staat om je alleen buitenshuis te begeven, bijvoorbeeld om een boodschap te doen.

De bewoners hebben allemaal hun eigen activiteiten overdag en ook soms in de avond. Het is een redelijk rustige groep, die gezelligheid waardeert.
In contact zijn met anderen vinden ze allemaal fijn. Het zou fijn zijn als je je hierin herkent.

We zoeken iemand die het ouderinitiatief ziet als serieuze locatie om te wonen en zorg te ontvangen en niet als opstap naar een andere woon-/zorglocatie.

Per direct hebben we een mooie, ruime zit- slaapkamer op de 2e verdieping beschikbaar met veel licht en veel bergruimte. Vanaf 1 januari 2021 hebben we eveneens een ruime kamer op de begane grond beschikbaar.

We willen een zorgvuldige afweging maken in de keuze van de bewoner. Belangrijk is dat er een goede klik is van alle kanten (bewoners, ouders, team). Dit betekent dat we verschillende stappen gaan volgen alvorens tot een besluit over te gaan. Bij het proces zal ook een gedragskundige betrokken worden.


Wil je meer weten over ons ouderinitiatief bekijk dan onze website of neem contact op met Chantal Smit, coördinator de Appelschout Tel; 06 12540578