Wonen zonder beperking

Deurne: Stichting de Peelbloem zoekt per direct nieuwe bewoners.

Het wooninitiatief van Stichting de Peelbloem is een initiatief voor mensen met een verstandelijke beperking en/ of lichamelijke beperking.

Wij, ouders van een kind met een verstandelijke beperking, willen graag een woonsituatie creëren, waarin zij centraal staan. Een plek, die voor hun aanvoelt als een ‘thuis’, waar gekeken wordt naar hun wensen. Een groep bewoners die gezamenlijk één huishouden voeren. De zelfstandigheid van de bewoners wordt gestimuleerd, rekening houdend met de mogelijkheden, privacy en persoonlijke vrijheid. Activiteiten in de vorm van ontspanning, gezamenlijk koken en dineren zorgen voor het extra groepsgevoel. Dagbesteding zal plaatsvinden in een van de bijgebouwen. Naar verwachting zal de bouw starten rond augustus. De bouwvergunning is inmiddels gekregen. De locatie is gelegen net buiten het centrum in een rustige omgeving. Zorg wordt ingekocht vanuit Stichting de Peelbloem. Ouders en/ of verzorgers dienen actief een bijdrage te leveren aan vergaderingen en werkgroepen.

Ons wooninitiatief biedt plaats aan 4 bewoners. Momenteel zijn wij nog op zoek naar 1 bewoner. De toekomstige bewoners hebben een zorgzwaartepakket 5/ 6 en krijgen 24- uurs zorg. Elke bewoner heeft een ruime slaapkamer. Daarnaast is er een grote gemeenschappelijke woonkamer met open keuken.

Graag nodigen wij u uit voor een kennismakingsgesprek. Wanneer er wederzijds een klik is dan kan er een ontmoeting plaatsvinden met de andere bewoners. Na enkele ontmoetingen wordt er gekeken of er sprake is van een match.

Meer informatie kunt u vinden op onze website .

Of u kunt contact op nemen met
Harrie Bouwmans, T : 06-38928552
Marian Bronstein, T :0493- 310061