Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Tilburg: Ouderinitiatief de Grebbe.

Ouderinitiatief de Grebbe. Een initiatief kleinschalig van opzet voor mensen met een matig verstandelijke beperking. Met redelijke mate van zelfstandigheid voorkeur gaat uit naar jong volwassenen. Kandidaat heeft dagbesteding en geen gedragsproblemen e/o somatische problematiek.

Visie van waaruit gestart is: Een veilige woonplek bieden binnen woonwijk de Blaak. Waar nabijheid en de huiselijke sfeer en tevens het ondernemen van gezamenlijke activiteiten belangrijk zijn. Het initiatief bestaat 19 jaar en is op dit moment op zoek naar nieuwe kandidaten.
Rol van Ouders: Ouders / verwanten participeren mee en nemen deel aan het adviescollege van de Grebbe. Er wordt een zorgdienstverlening overeenkomst afgesloten met de huidige zorgleverancier Amarant.

Er wordt een huurovereenkomst afgesloten met de TBV. Daar het een ouderinitiatief betreft dient er ook een overeenkomst te worden aangegaan met Stichting de Grebbe. De woonvoorziening ligt in de wijk de Blaak in Tilburg. Dicht bij voorzieningen zoals: huisarts, apotheek, fysio en een winkelcentrum. De voorziening bestaat uit drie bouwlagen waarin zich tien appartementen bevinden alle appartementen beschikken over een zit / slaapkamer, badkamer met douche en toilet en een keukenblok. Verder is er een gezamenlijke woon / eetkamer en een bewassing ruimte. Tussen de bouwlagen is een lift aanwezig. Partners waar mee samen gewerkt wordt zijn de verhuurder TBV, zorgverlener Amarant en Stichting de Grebbe. Binnen de voorziening wordt vierentwintig uurszorg verleend door Amarant. Deze wordt geleverd in dag en slaapdiensten.

De bewonersgroep bestaat op dit moment uit vier dames en zes heren in de leeftijd variërend van 23 tot 67 jaar. Het ontwikkeling niveau is matig verstandelijk beperkt met een redelijke mate van zelfstandigheid. De zorgverlening is met name gebaseerd op begeleiding. Het zorgzwaarte pakket moet minimaal een zzp 3 zijn en bij voorkeur via PGB.

Er zal een selectie proces plaatsvinden door middel van kennismaken en gesprekken met verwanten van het ouderinitiatief verder zal de gedragsdeskundige van Amarant een screening doen of de kandidaat passend is voor de voorziening.

Op dit moment is er geen woonplek beschikbaar, plaatsen op de wachtlijst kan natuurlijk wel. Meer weten over de mogelijkheden, neem dan contact op met Ria Hamers

T 013 4674770 / T 06-14048080