Wonen zonder beperking

Uden: Ouderinitiatief Het Klavier zoekt bewoners

Logo Het klavier gewoon anders wonen

Het Klavier is een ouderinitiatief, voor 14 (jong) volwassenen met een verstandelijke beperking zonder gedragsstoornissen, in Uden aan de Orgellaan.
Momenteel wordt het huis gebouwd en het zal in het voorjaar van 2021 opgeleverd worden. Het wordt een woning voor 14 (jong) volwassenen en wij zijn nog op zoek naar een 4-tal bewoners, bij voorkeur met zorgindicatie 4 of 5. We bieden 24-uurs zorg en gaan uit van Zorg in Natura. Iedere bewoner krijgt een eigen studio met badkamer. De stichting is opgezet en wordt bestuurd door ouders. De stichting huurt het gebouw en zorgaanbieder ZorgWiel verleent de zorg. Door deze constructie zijn we ‘baas in eigen huis’.

In Het Klavier wonen zowel jonge mannen als vrouwen. De leeftijd varieert van begin 20 tot ongeveer 35 jaar. De meesten hebben zorgindicatie 4 of 5. Het initiatief wordt gefinancierd uit de Wlz, waarbij we gekozen hebben voor Zorg in Natura.

Wij zoeken voor de 4 open plaatsen bewoners en ouders die achter het idee staan dat wonen meer is dan alleen een dak boven je hoofd. Het moet een huis worden voor de rest van je leven. Een plek waar men zich thuis voelt en waar je samenleeft met de andere bewoners.

We zijn op zoek naar bewoners die passen in de groep zodat een huis ook een thuis wordt. Daarin spelen de 2 gezamenlijke ruimtes een belangrijke rol. Zij zorgen voor gemeenschapszin en voorkomen dat de bewoners vereenzamen.

Het Klavier waar iedereen gelijk is maar wel met een eigen klank.

Alvorens iemand wordt toegelaten tot de groep kijken we eerst of er een match is met de overige bewoners en tussen de ouders onderling. Dit gebeurt o.a. door gesprekken en door samen activiteiten te ondernemen.

Wilt u meer weten over ons ouderinitiatief, neem u dan contact op met Rob Hoefs T: 06 - 57 11 48 55