Wonen zonder beperking

Udenhout: Stichting Samenthuis zoekt per direct nog 1 bewoner.

Stichting Samenthuis is een ouderinitiatief voor jongeren van 18 tot 30 jaar met een verstandelijke en/ of meervoudige beperking.

Bij Samenthuis wonen zeven verstandelijk of meervoudig beperkte jongvolwassenen die 24-uurszorg en -toezicht nodig hebben.
Samenthuis is een ouderinitiatief. Drijfveer van alle betrokkenen is het tot stand brengen en houden van een goed draaiend Samenthuis-huis, waar bewoners gelukkig zijn en waar begeleiders met plezier werken.
De ouders of verwanten van de bewoners nemen deel aan werkgroepen en de ouderraad. Zo nodig steken we de handen uit de mouwen, bijvoorbeeld tijdens de tweejaarlijkse tuin- of poetsdag.
Het Samenthuis-huis is gelijkvloers, heeft 7 slaapkamers, 3 aangepaste badkamers, een kantoor/slaapruimte voor de medewerkers en een ruime gezamenlijke woonkamer, keuken en tuin. De bewoners huren het huis van stichting Samenthuis. De zorg wordt gezamenlijk ingekocht van de pgb’s en gegeven door een team van vaste medewerkers. Deze medewerkers huurt Samenthuis in bij ASVZ uit Udenhout.
Het Samenthuis-huis ligt op korte loopafstand van de gezellige dorpskern van Udenhout en vlakbij het terrein van ASVZ waar uiteenlopende mogelijkheden voor dagbesteding worden aangeboden.

Bij Samenthuis wonen bij aanvang 7 jongeren in een leeftijd van 18 tot 30 jaar met een ernstige verstandelijke en/ of meervoudige beperking (ontwikkelingsniveau tot ongeveer 4 jaar). De bewoners hebben allemaal een VG05 of hoger. Gezien de kwetsbaarheid van de doelgroep is Samenthuis niet geschikt voor jongeren met gedragsproblematiek. Voor het welslagen van dit mooie project is het noodzakelijk dat de bewoners én de ouders goed bij elkaar passen.

Samenthuis opent op 2 januari 2020 haar deuren! Er is nog 1 vrije woonplek in ons gezellige, comfortabele huis. Gezien de groepssamenstelling zoeken we een jongeman of jongedame tussen de 18 en 30 jaar die niet rolstoelgebonden is.

Na aanmelding neemt stichting Samenthuis zo snel mogelijk contact met u op en wordt tijdens een telefonisch intakegesprek bekeken of uw kind past binnen ons bewonersprofiel. Daarna volgen gesprekken met het bestuur, de ouders van de al bekende bewoners en een orthopedagoog.

Meer informatie over Samenthuis vindt u op www.samenthuiszijn.nl

Aanmelden kan via Liesbeth@samenthuiszijn.nl