Wonen zonder beperking

Schaijk: Woongroep De Vlinder heeft nog plaats voor nieuwe bewoners.

Logo woongroep de vlinder

Stichting Woongroep De Vlinder is een ouderinitiatief wat binnenkort gaat starten met de bouw van het pand wat gebouwd gaat worden in Schaijk.

Wij zijn een betrokken groep ouders/verwanten, die actief deelnemen aan het proces. Zo is ieder van ons ingedeeld in een commissie, zodat het benodigde werk verdeeld wordt en de ouders betrokken blijven.

De doelgroep betreft (jong-)volwassenen met een verstandelijke beperking evt. met autisme of lichamelijke beperking. Op dit moment is de jongste (toekomstige) bewoner 19 en de oudste 46 jaar.

Stichting Woongroep de Vlinder is in 2012 opgericht, met als doel het opstarten van een 24 uurs woonvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking.

De doelstelling van ons ouderinitiatief is dat wij de toekomstige bewoners de best mogelijke woon- en zorgvoorziening willen leveren, want uiteindelijk wil je alleen het allerbeste voor je kind/verwant.

Met behulp van een investeerder en de gemeente Landerd is het na vijf jaar eindelijk zo ver: Woongroep De Vlinder heeft een stekkie gevonden. De woonvoorziening zal gerealiseerd worden aan de Burgemeester van Rijckevorselstraat in Schaijk.

Er zal een gemeenschappelijke woonkamer komen: in deze ruimte wordt gekookt, gegeten en gezamenlijke activiteiten gedaan. De locatie is rolstoeltoegankelijk en daarnaast hebben we een grote tuin bij het pand.

Iedere wooneenheid heeft een ruime woonkamer en een aparte slaapkamer. Daarnaast is er een ruime badkamer met toilet. Er komen eigen parkeerplaatsen op het terrein.

Meer informatie is te vinden op onze website.