Wonen zonder beperking

Almere Oosterwold: Stichting Pinahuis zoekt voor 2022 nieuwe bewoners; voorinschrijving is begonnen.

Logo Pinahuis

Het Pinahuis is een kleinschalige woonvorm voor twaalf jongeren met licht tot matig verstandelijke beperking

Het Pinahuis zal bestaan uit de woongroep deze komt te liggen op ‘landgoed De Volder Staete’ midden in een woonwijk. Gezelligheid en zorgen voor elkaar staat voorop. De stichting is in 2019 opgericht door ouders uit Hilversum. Naar verwachting wordt de bouw in 2021 gestart en worden de deuren halerwege 2022 geopend.

Het buitenleven staat centraal door het vele groen, de dierenweide en moestuin. De jongeren hebben studio’s op de begane grond met openslaande deur naar buiten. Er zijn twee ruime aangrenzende huiskamers met binnentuin waar de jongeren met elkaar eten en ontspannen.

Op het park staat een theehuis als bijzondere werkplek voor de jongeren. Het theehuis heeft een centrale functie en dient als ontmoetingsplek. Naast het Pinahuis staan twee gebouwen die bewoond zullen worden door oudere bewoners.

Het complex is ontworpen door Arcom. In 2021 is een intentieovereenkomst met zorgpartner Amerpoort getekend. Met gemeente Almere is een anterieure overeenkomst afgesloten.

De toekomstige bewoners hebben een licht tot matig verstandelijke beperking ZZP VG 4 t/m 6. Ze hebben vier dagen dagbesteding. De groep is tussen de 18 en 28 jaar en zal bestaan uit mannen en vrouwen. De zorg zal worden ingekocht door gezamenlijke PGB’s en wordt geleverd door gediplomeerde begeleiders van Amerpoort.

Bewoners beschikken over een studio van 30 m2 met eigen terras, keukenblokje en een aparte toilet en doucheruimte. Er zijn twee geschakelde woonkamers met open keuken en binnentuin.

Er wordt gebruik gemaakt van een bewonersprofiel. Een orthopedagoog beoordeelt kandidaten op geschiktheid op basis van het bewonersprofiel.

Wilt u meer weten bekijk dan onze website of neem contact op met Marre Taal.