Wonen zonder beperking

Nijmegen: Stichting Majstro heeft nog 1 woonplek vrij

Logo Stichting Majstro

Stichting Majstro is een initiatief voor mensen met een verstandelijke beperking.

Stichting Majstro is een ouderinitiatief dat bezig is een woonplek in Nijmegen-Noord te realiseren voor jongeren met een verstandelijke beperking. Beperkingen in al zijn diversiteit met 24/7 zorg. Het wooninitiatief is begin 2022 gestart. Er zijn nu nog 1 woonplek beschikbaar. Elke jongere heeft zijn of haar eigen kamer met een gezamenlijke leefruimte met tuin.

Het wooninitiatief wordt gevestigd in Nijmegen-Noord, in het Hof van Holland, dit doen wij gezamenlijk met de woningbouwvereniging Talis uit Nijmegen.

Wij zijn er voor jongeren en (jong-)volwassenen met beperkingen in al zijn diversiteit met 24/7 zorg. Deze zorg zal geleverd worden door Zorgwiel.
Het wooninitiatief zal in de eerste maanden van 2022 van start gaan, de vermoedelijke startdatum is 1 maart 2022. Er is ruimte voor 10 jongeren. Elke jongere heeft zijn of haar eigen woon-/slaapkamer met een gezamenlijke leefruimte, een tuin en . Op dit moment hebben wij nog plek voor 1 enthousiaste bewoner.

Majstro is een ouderinitiatief, bij het woontraject worden de jongeren en hun ouders/verzorgers actief betrokken.

Wij zijn er voor jongeren en (jong-)volwassenen met beperkingen in al zijn diversiteit met 24/7 zorg. Wij streven ernaar een “gemengde groep” samen te stellen, waarbij respect, eigenwaarde, veiligheid, gezelligheid, zelfvertrouwen, ervaringen opdoen, leren van elkaar en ontwikkeling belangrijke waarden zijn. In totaal is er plek voor 10 bewoners. De jongste bewoner is 16 jaar en we hebben geen leeftijdgrens voor de (toekomstige) oudste bewoner.

We zijn op zoek naar een jongvolwassenen vanaf 18 jaar met een verstandelijke beperking Zorgfinanciering vanuit WLZ/indicatie: VG04 of vergelijkbaar,  met een dagbesteding in de omgeving van Nijmegen.
Het wooninitiatief is gelijkvloers en bevindt zich op de begane grond. 

De zorg wordt geboden van Zorgwiel en is gevestigd in 'Hof van Holland' Lent (Nijmegen)

Wij zoeken nog een bewoner die in het dagelijks leven begeleiding nodig hebben bij ADL en sociale contacten. Jongeren die begeleiding nabij nodig hebben, maar ook gemotiveerd zijn hierin te groeien in zelfstandigheid. Stichting Majstro biedt deze jongeren een veilige leefomgeving en volledige ondersteuning bij het meedoen aan het maatschappelijk leven.

Toekomstige bewoners en hun ouders/verzorgers gaan een kennismaking aan met een vertegenwoordiger van stichting Majstro. Bij wederzijds interesse volgt het contact met een gedragswetenschapper. Deze bekijkt of de toekomstige bewoners passen binnen de groep. Als dit zo is start het woontraject bij Majstro en worden de jongeren en hun ouders/verzorgers actief betrokken bij het wooninitiatief.

Wil je meer weten over ons initiatief? Bekijk dan onze website of neem contact op met Christa Straatman of 06-14715393.