Wonen zonder beperking

Westendorp: Stichting Madeliefhuis zoekt nog een bewoner voor haar wooninitatief.

27-12-2018

Stichting Madeliefhuis is een kleinschalig wooninitiatief dat woonruimte biedt aan 4 mensen met een verstandelijke beperking in de leeftijd van 18 t/m 30 jaar.

De stichting is 13 jaar geleden opgericht door Ronnie en Ans Hendriksen. Zij hebben zelf een dochter met het Syndroom van Down. Destijds zijn zij begonnen met een speelgroep en logeeropvang voor hun dochter. Omdat het initiatief "meegroeit" met de zorgbehoefte van hun dochter hebben zij besloten om een kleinschalig wooninitiatief te starten.

Binnen de woonboerderij, die is gesitueerd aan de Terborgseweg 20a in Westendorp, hebben de bewoners een eigen zit-/slaapkamer. Verder is er een gezamenlijke keuken, woonkamer en badkamer. De boerderij heeft een grote omheinde tuin, waar het vooral in de zomer heerlijk toeven is. Door de kleinschaligheid wordt er een huiselijke sfeer gecreëerd.

Er is een team van vaste professioneel opgeleide medewerkers die worden aangevuld met vrijwilligers. Er is 24 uur per dag een begeleider aanwezig.

De bewoner dient te beschikken over een PGB met daarbij een zorg zwaarte pakket 5, 6 of 7.

Voor meer informatie kijk op de website. Heeft u vragen neemt u dan contact op met Stichting Madeliefhuis, fam. Hendriksen, T 06-45716099.