Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Zutphen / Warnsveld: OuderinitiatiefZutphen zoekt ouders

Logo Ouderinitiatief Zutphen

OuderinitiatiefZutphen is een initiatief voor ouders die een woning zoeken voor hun kind met een verstandelijke beperking VG3 tussen de 18 en 30 jaar en die voor de zorg vallen onder de Wet Langdurige Zorg.

Het ouderinitiatiefZutphen is ontstaan vanuit de gedachte dat jonge mensen met een verstandelijke beperking zelfstandig en veilig willen wonen. Het initiatief is begin 2022 opgericht en in het stadium van ouders zoeken.

We willen graag met elkaar een woonproject voor onze kinderen vormgeven. Van de ouders verwachten we dat ze meedenken en meehelpen de “woondroom” van hun zoon of dochter te verwezenlijken. De ideale woonvorm zien we als kleinschalig wonen in een groene omgeving samen met enkele leeftijdsgenoten van 18-30 jaar.

We hebben de wens om in Zutphen, Warnsveld of het nabije buitengebied de woonproject te realiseren.

Dit project is met hulp van de Stichting Door Inzet Onderweg Naar Nieuwe Eigenheid tot stand gekomen. Met ouders willen we een netwerk van betrokken partijen en partners opbouwen.

Sponsoren voor het realiseren van deze droomwoningen zijn van harte welkom.

Meer informatie is te vinden op onze website.  Judith Dingemans onze contactpersoon is voor vragen ook  via de email bereikbaar.