Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Grijpskerk: Nog enkele rolstoelvriendelijke appartementen beschikbaar via Stichting Fiene Kwinde.

Logo Fiene Kwinde

Stichting Fiene Kwinde is opgericht door een aantal ouders met een gezamenlijk doel, het realiseren van een woongroep voor (jong) volwassenen met een verstandelijke beperking.

De missie van Fiene Kwinde is om te zorgen voor een huiselijke en veilige woonplek. Een plek waar de stem van de bewoners zelf mee telt. Waar elke bewoner gezien en gehoord wordt en zichzelf mag zijn.

Wij trachten dit te bereiken door ons in overleg en samenwerking met deskundige en gespecialiseerde medewerkers in te zetten voor de verdere ontwikkeling van deze jongeren en voor een goede relatie met hun woonomgeving.

Hierbij ligt de focus op aandacht voor sociale vaardigheden, respect voor elkaar, aandacht voor waarden en normen en het streven naar een optimale vorm van zelfstandigheid. Ook vinden we het van belang aan te sluiten bij individuele wensen en behoeften.
Uiteraard is het ook belangrijk dat er veel vrolijkheid en gezelligheid is, dat er gezamenlijk leuke dingen worden ondernomen en dat Fiene Kwinde niet zal gaan voelen als een tehuis, maar als een thuis, waar je samen met vrienden woont.

De zorg zal worden geleverd door NNCZ. Deze zorgaanbieder is o.a. gevestigd in de Nieuwe Wierde. Er zal sprake zijn van 24-uurs zorg. Naast algemene basiszorg is het ook mogelijk om individuele zorg in te kopen via WLZ/PGB.


pand-fiene-kwinde.png


De woongroep Fiene Kwinde zal zich vestigen in het gebouw Kerkplein 6 te Grijpskerk, waar maximaal 10 appartementen worden gerealiseerd. Het gebouw zal eigendom zijn van Wold & Waard (woningbouwcorporatie), die ook de verbouwing op zich neemt. De appartementen worden door de woningbouwcorporatie verhuurd aan Stichting Fiene Kwinde.
We hopen in 2024 de eerste bewoners te kunnen ontvangen in woongroep Fiene Kwinde.

Er zijn nog enkele appartementen vrij, deze worden rolstoel vriendelijk gerealiseerd!

Als u belangstelling heeft voor een appartement in Fiene Kwinde, kunt u vrijblijvend contact opnemen met de voorzitter, Monica Herrema, via telefoon, WhatsApp of per email.

Voorzitter: Monica Herrema : T: 06 33748288
Secretariaat: Maaike Wegter : T: 06-31323072

Meer informatie is ook te vinden op onze Facebook pagina.