Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Bussum: Oberon zoekt per direct een nieuwe bewoner

Logo Oberon

Oberon is een particulier initiatief voor 9 mensen met een licht verstandelijke beperking.

Oberon is in 2006 gestart met als uitgangspunten: “privacy”, te bereiken door ieder een eigen appartement met woonkamer, slaapkamer en badkamer, en “het voorkomen van vereenzaming” door een grote gezellige woonkamer en keuken voor de groep om samen te komen in een huiselijke sfeer. Na 16 jaar is er voor het eerst een plaats vrijgekomen voor een nieuwe bewoner.

De huidige bewoners (3 vrouwen en 5 mannen) zijn tussen de 35 en 65 jaar oud, en hebben werk of dagbesteding buiten de deur. De zorg en begeleiding wordt dagelijks tussen 7 uur en 23 uur verzorgd door een team van Amerpoort. Er is geen slaapwacht, wel kunnen bewoners de telefonische nachtdienst van Amerpoort bellen voor hulp gedurende de nacht. Oberon maakt gebruik van ZiN (Zorg in Natura).

Bij een particulier initiatief is de participatie van ouders/broers/zussen/verwanten belangrijk als wettelijk vertegenwoordiger, in het bestuur van Stichting Oberon en in diverse commissies.

Oberon bestaat uit negen appartementen en de gezamenlijke woonkamer, op de begane grond, aan een eigen afgesloten gang in het grotere woonzorgcomplex ‘De Heul’ aan de Koekoeklaan in Bussum. Een makkelijk bereikbare locatie dicht bij voorzieningen, centraal gelegen, tegenover een klein winkelcentrum en vlak bij de hei.

We zoeken een nieuwe huisgenoot passend bij de huidige bewoners en die zelf bij ons ook happy wordt. Leeftijd ongeveer tussen 30 en 55 jaar, bij voorkeur een vrouw vanwege de balans in de groep. Indicatie VG 3 of 4.

Hier leest u de uitgebreide informatie.

Meer weten neem dan via de mail contact op met Yvonne Althuis van Stichting Oberon of bel naar T: 06-24536418