Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Nieuwe Niedorp: De Roode Eenhoorn zoekt per 1 februari een nieuwe bewoner

Stichting Zorgsaam Sichting Roode eenhoorn


Logo met bouwtekening en naam


De Roode Eenhoorn is een woonzorghuis aan de pittoreske Dorpsstraat in Nieuwe Niedorp. Er wonen negen mensen met een lichamelijke en/of licht verstandelijke beperking.

De Roode Eenhoorn is negen jaar geleden gestart door de ouders van één van de bewoners. Zij hebben dit met twee bevriende echtparen gedaan, deze zes mensen vormen samen het bestuur. De bewoners hebben een eigen appartement. Een belangrijk aspect is de gezamenlijkheid. Er is een voorhuis waar gegeten wordt en waar activiteiten plaatsvinden. Een combinatie van privacy, rust, gezelligheid en warmte.
De zorg wordt aangepast aan de zorgvraag van de bewoner. Wij stimuleren de zelfredzaamheid van de bewoner en bieden ondersteuning bij het zelfstandig wonen. Zijn/ haar familie/ netwerk wordt hierbij zoveel als mogelijk betrokken.
De zorg wordt geleverd door een vast team. Zij werken in wisselende diensten en leveren 24 uurs zorg, er is dus altijd een medewerker aanwezig. Deze medewerkers vallen onder Stichting Zorgsaam, deze heeft hetzelfde bestuur als stichting De Roode Eenhoorn.

Er wonen negen bewoners bij De Roode Eenhoorn, momenteel drie vrouwen en vijf mannen. De jongste bewoonster is 29 jaar oud, de oudste is 42 jaar oud. Het is een groep met een verschillende zorg/ begeleidingsvraag. Er wonen een aantal mensen die rolstoel gebonden zijn en veel zorg nodig hebben, een aantal is meer zelfstandig en heeft begeleiding nodig. De bewoners betalen deze zorg vanuit hun PGB.

Het vrijgekomen appartement is gelegen op de begane grond. Er zijn openslaande deuren met vrij uitzicht. Momenteel is het een gecombineerde zit/ slaapkamer met kleine keuken (inclusief koelkast, magnetron en kookplaat), maar het is mogelijk om een tussenmuur te plaatsen waardoor er een aparte slaapkamer ontstaat. In het appartement is een ruime badkamer met toilet, wastafel en een douchehoek. Er is een plafond tillift aanwezig, welke te gebruiken is voor verplaatsen van bed naar de badkamer. Het appartement is dus geschikt voor een bewoner in een rolstoel.

Het selectieproces wordt gestart na aanmelding. Er zijn contra-indicaties beschreven, als deze niet van toepassing zijn kunnen we met elkaar in gesprek en onderzoeken of wonen bij De Roode Eenhoorn passend is.

Meer informatie is te vinden op onze website, contact op nemen mag natuurlijk ook, dat kan met Els Stadegaard, coördinator T: 06-19124509