Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Zwolle: Stichting Dubbelklik zoekt per direct nieuwe bewoners

Logo Dubbelklik

Stichting Dubbelklik is een ouderinitiatief voor 10 personen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking

Het ouder initiatief is gestart door ouders, die elkaar kenden vanuit de gehandicaptenzorg en koopt kwalitatieve zorg in bij een zorgaanbieder, waarbij eigenregie, eigenheid en inspraak van de ouder of verwant worden geborgd rondom de zorg en het wonen en waar zover mogelijk “een normaal huis” tot uiting komt, waarbij ruimte is om jezelf te zijn.

Het ouderinitiatief is opgericht in 1999 en sinds 2005 is de woonlocatie gerealiseerd. Het ouderinitiatief zit in een overgangsfase waarin er een heroriëntatie onder leiding van een extern-deskundige plaats vindt op de bestuurlijke inrichting van de stichting, waarbij de kaders van kleinschaligheid en persoonsgerichte zorg centraal blijven staan.

Er wordt een positieve benadering verwacht van de ouders en/of de verwanten. Historisch gezien werd elke bewoner vertegenwoordigd in het bestuur. Daarnaast zijn verschillende organisatorische activiteiten waaraan invulling kan worden gegeven, zoals deelname aan sollicitatiegesprekken bij nieuwe vacatures, ondersteuning bij het onderhoud van de tuin of andere facilitaire zaken.

De locatie ligt in Zwolle, wijk Dieze-Oost en bestaat uit 10 appartementen, waarvan 4 appartementen op de begane grond en 6 op de eerste etage die o.a. bereikbaar zijn met een personenlift. Sinds 2021 zijn alle appartementen voorzien van een professionele airconditioning. Op eerste etage bevindt zich ook kantoor annex slaapwachtruimte voor de begeleiding. Op de begane grond zijn twee gemeenschappelijke huiskamers gescheiden door de keuken. Op de bovenste etage zijn de zolders, met open ruimtes en voor elk appartement een berging. Verder biedt de zolder ook ruimte voor fitness en spel activiteiten. Aansluitend is er een vergaderruimte en een logeermogelijkheid in het geval van calamiteiten. Aan de gemeenschappelijke huiskamers is er een grote tuin met gezellige zitjes en tuinhuisje. Tevens is er een fietsenschuur.
De bewoners hebben een individuele huurovereenkomst met de wooncorporatie DeltaWonen.
De zorg en huishoudelijke activiteiten worden verzorgd door zorgaanbieder PGVZ .

Momenteel zijn er 7 bewoners. De 7 bewoners zijn onderverdeeld in 5 vrouwelijke en twee mannelijke bewoners. Er zijn twee bewoners rond de dertig jaar en de andere bewoners rond de vijftig jaar. De indicaties variëren van VG 03 t/m VG 05. Er is 24-uurs zorg, waaronder een slaapdienst. De bewoners ontvangen een PGB en huurtoeslag.

De ruime plek met een eigen douche en toilet is geschikt voor een bewoner van 18 jaar of ouder met een 24-uurs zorgindicatie die in aanmerking komt voor een PGB of VPT op basis van de gehandicaptenzorg (VG3 t/m VG6 of VPT in dezelfde range). De kandidaat moet passen in deze rustige groep die het fijn met elkaar heeft.

Na een informeel telefonisch gesprek wordt bekeken of het zinvol is om nader kennis te maken bij de woonvorm. Als na deze kennismaking de intentie er is om door te gaan, zullen een aantal formele zaken geregeld moeten worden waarbij een gedragskundige meekijkt in de bestaande dossiers.

Al met al moeten de huidige en de nieuwe bewoner het prettig vinden om met elkaar samen te wonen, binnen de passende zorgbehoefte. Indien gewenst kan er een proefperiode overeengekomen worden.

Bekijk voor meer informatie onze website of neem contact op via de mail van het bestuur van Dubbelklik of per email met Omar Kader van PGVZ.