Wonen zonder beperking

Hollandsche Rading: Ouders gezocht voor een ​​kleinschalig woonproject voor zes jongens.

Ouders gezocht om een ​​kleinschalig woonproject voor zes jongens op te zetten op een landgoed in Hollandsche Rading – Lage Vuursche (Utrecht). Er is nog plek voor vier jongens. De leeftijd is afhankelijk van de samenstelling van de groep.

Op het landgoed staat een woning (bungalow) welke verbouwd wordt en geschikt gemaakt voor jongens met autisme en ontwikkelingsstoornissen en/of een verstandelijk handicap. Elke bewoner krijgt zijn eigen slaapkamer.

De woning staat in een prikkelarme, bosrijke omgeving op een prachtig landgoed. Er staan nog andere gebouwen, onder andere een grote multifunctionele ruimte met sporthal. Het is mogelijk om hierin verschillende ruimtes te maken voor onder andere leermethodes/programma’s, muziek, bewegen, sensorische integratie, fitness en creatieve activiteiten. Allemaal om de ontwikkeling van de jongens te bevorderen. Wij vinden dat ieder kind het recht heeft en de mogelijkheid moet krijgen om te leren.

Op het terrein is ook een speeltuin, voetbalveld en gazons. En in de omgeving zijn mooie wandel- en fietspaden.

Wij zoeken ouders met kennis en ideeën. En die vooral ook tijd hebben om diverse taken op zich te nemen, zoals werven van fondsen en sponsors voor het financieel mogelijk maken en opstarten van dit project.

Meer informatie is op te vragen bij Yoka Jansma of Andri Mendez