Wonen zonder beperking

Den Haag: Geschikt locatie gezocht voor ouderinitiatief nieuw te bouwen of bestaande bouw.

De Rode Olifant Den Haag


Introductie

De Rode Olifant is het wooninitiatief van een groep ouders met 6 kinderen met een verstandelijke beperking. De ouders en kinderen wonen op het moment in Den Haag. Zij zoeken een veilige thuisbasis in de omgeving van Den Haag (en daarbuiten) waarbij zelfstandigheid, zelfredzaamheid en ontplooiing belangrijke doelen zijn. Wonen en werken zijn gescheiden. De dagactiviteiten vinden plaats buiten de deur. Om professionele begeleiding te bieden, gaat RO samenwerken met Levin. Op dit moment zoeken RO en Levin naar de vastgoedmogelijkheden om een prettige woon- en leefomgeving te creëren. Het is van belang dat winkels, OV en andere faciliteiten zoals sport of recreatie in de buurt zijn. Ook de aansluiting in de buurt is belangrijk.

Levin, als zorgbedrijf, wil graag ook 6 woningen gaan invullen voor andere klanten. Er wordt gedacht aan 1 of 2 wooneenheden bij elkaar, maar de groepen functioneren los van elkaar. Er is geen directe wens of het moet gaan om nieuw- of bestaande bouw. Wel moeten er gezamenlijke ruimtes beschikbaar zijn zoals een woonkamer, keukengedeelte en een ruimte waar de begeleider kan slapen tijdens een nachtdienst. Een gezamenlijke tuin, terras of balkon is een fijne bijkomstigheid, maar is geen pre. Natuurlijk zou het prettig zijn als de bewoners wel kunnen recreëren in een nabij liggend park of andere groene omgeving.

Het streven is om in 2019 te gaan wonen. Hierin zijn de ouders en bewoners wel flexibel (mocht er een project pas in 2020 opgeleverd kunnen worden, wil men dat overwegen)

De locatie

Criteria voor de woonlocatie:


• Veilig en ruimtelijk, met collectieve voorzieningen als een keuken en woonkamer (onlosmakelijk verbonden met het leveren van zorg voor de bewoners) en een veilige, controleerbare ingang.
• Iedereen heeft een eigen voordeur, badkamer en kleine keuken als huursubsidie dat vereist.
• Gemeenschappelijke buitenruimte: bij voorkeur een tuin of binnenplaats.
• Midden in de samenleving, met maatschappelijke integratie in de buurt.
• Nabijheid van winkels en openbaar vervoer (en zo mogelijk van dag- en vrijetijdsbesteding).


Meer weten? Bekijk onze website, volg ons op Twitter @LevinZorg of facebook of bel T 06 24867931