Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Monster: Stichting Meander Huis zoekt nog 2 nieuwe (jongvolwassen) bewoners

Het Meander-huis biedt buitenkans

Het Meander Huis is een initiatief voor mensen met een verstandelijke beperking

Het Meander-huis in Monster heeft plaats voor twee nieuwe bewoners. Dit ouderinitiatief dat sinds september 2021 succesvol is gestart, biedt plek voor acht jongvolwassenen met een verstandelijke handicap. Het functioneert als een gezinsvervangend thuis waar de bewoners samen een huishouden vormen. Ze worden daarin begeleid door betrokken professionals, waarbij de ouders voor de randvoorwaarden zorgen.

Het huis ligt in Monster, op 500 meter van het strand en dichtbij faciliteiten als winkels en een zwembad. Elke bewoner heeft er een eigen ruime kamer en daarnaast is er veel gezamenlijke ruimte. Het Meander-huis werkt vanuit kernwoorden als harmonieus, nabij, liefdevol en stimulerend. Er wordt samen gegeten en er worden gezamenlijke activiteiten opgepakt. Maar je moet er ook je eigen plan trekken, bijvoorbeeld met je eigen dagbesteding. In verband met de samenstelling van de groep, zijn we nu vooral op zoek naar bewoners met ZZP 3,4 of 5..

De acht bewoners hebben een diverse zorgzwaarte, maar de rode lijn is dat onze kinderen vooral begeleiding en aandacht nodig hebben. Het huis is geschikt voor bewoners die mobiel zijn.

We hebben nu nog plek voor 2 bewoners met VG3/4/5. Voorwaarde is dat ook de ouders actief willen ondersteunen waar wenselijk en mogelijk.

Om een zo goed mogelijke match te hebben, volgt na een oriënterend gesprek met een van ons (ouders), een gesprek met een pedagoog en een huisbezoek door twee van onze ouders.

Bekijk onze website voor meer informatie of neem contact op met 

  • Mick van der Wegen, T 06-49321687 
  • Esther Grootscholten, T 06-38410180