Wonen zonder beperking

Rijswijk (ZH) : Stichting Blauwe Parel zoekt bewoners

Logo Stichting de Blauwe Parel

De Blauwe Parel: Wonen en werken, met èn zonder beperking

De Blauwe Parel is een ouderinitiatief voor jonge mensen met een verstandelijke beperking (VG3 – 5)

Stichting de Blauwe Parel is een PGB- (ouder)initiatief voor jonge mensen met en zonder verstandelijke beperking, die willen wonen en werken in een vriendelijke en actieve omgeving. Integratie en participatie zijn sleutelwoorden voor onze woongroep in oprichting.

In een complex van winkels en 135 luxe appartementen gaan onze bewoners in een apart deel van het gebouw 16 zelfstandige appartementen (42 m2) en twee gemeenschappelijke ruimtes betrekken. Ze gaan samenwonen met 4 studenten van de Haagse Hogeschool. Professionele zorg en begeleiding wordt verleend door Ipse de Bruggen. We huren van een woningcorporatie, de huren liggen onder de huurgrens.

Boven ons komt een woongroep met 10 gezonde senioren wonen. De bewoners van de Blauwe Parel hebben een eigen berging en een afgesloten fietsenberging

Van onze bewoners verwachten we enige zelfstandigheid (bijvoorbeeld zelf boodschappen doen om eigen ontbijt en lunch te verzorgen), van ouders/vertegenwoordigers vragen we warme betrokkenheid.

Van de studenten vragen we om eens per week -tegen betaling met pgb- een activiteit met de bewoners te ondernemen (van koken tot bioscoopbezoek), zij verlenen verder geen zorg en begeleiding.

De Blauwe Parel wordt naar verwachting eind 2022 opgeleverd . Toch zijn we nu al op zoek naar bewoners, omdat we -voordat we gaan wonen- graag met elkaar willen kennis maken. Samen met studenten van de Haagse Hogeschool gaan we alvast maatjesgroepen vormen en op zoek naar geschikte bewoners.

Wil je meer weten bekijk dan onze website of neem contact op met onze contactpersoon, Tilly Dorst T: 06 14 11 22 57