Wonen zonder beperking

Sliedrecht: Stichting TaDaiMah (ik ben thuis) zoekt per 1 juni 2021 een nieuwe bewoner man of vrouw in de leeftijd 22-35 jaar met ASS en een PGB WMO.

Wij zijn een ouderinitiatief in Sliedrecht, wij beheren 7 woningen en een gemeenschappelijke ruimte. De bewoners zijn (jong) volwassenen met ASS en met minimaal een gemiddeld intelligentie niveau.

  • Wij gaan uit van zo zelfstandig mogelijk en hulp en begeleiding waar nodig.
  • De woningen zijn ongeveer 6 jaar geleden gebouwd.
  • De ouders geven steeds meer taken en verantwoordelijkheden over aan de bewoners en begeleiding, zij blijven betrokken en vormen met elkaar het bestuur.
  • De appartementen maken onderdeel uit van een groter appartementencomplex, in het centrum en op loopafstand van de winkels. Alle appartementen bezitten een woonkamer/keuken, 2 slaapkamers, toilet, wasruimte en badkamer.
  • De appartementen worden gehuurd van Tablis Wonen.
  • De bewoners krijgen begeleiding op maat, dit kan zijn individuele- en/of huishoudelijke begeleiding maximaal 4 uur per week elk.

De groepsgrootte is 7 bewoners, op dit moment zijn er 2 dames en 5 heren in de leeftijd van 25 tot 31.
Alle bewoners hebben ASS en hebben een gemiddeld tot hoog intelligentieniveau en hebben een (gedeeltelijke) dag invulling.
De begeleiding vindt plaats aan de hand van een zorgplan dat voortgekomen is uit het woonprofiel. Er wordt begeleiding op maat gegeven. Gefinancierd vanuit een PGB WMO. De begeleiding is in dienst van de individuele bewoner.

Voor 1 van de woningen zoeken wij een man of vrouw met ASS met minimaal een gemiddelde intelligentie die zich wil verder wil ontwikkelen in hun zelfstandigheid binnen de veiligheid van gelijkgestemden. Met een (gedeeltelijke) dag invulling.

Na aanmelding via een e-mail bij de voorzitter, vindt er een kennismakingsgesprek plaats met een bestuurslid, de gedragsdeskundige verbonden aan het initiatief en de coördinator van de begeleiding. Na dit eerste gesprek vindt er een selectieplaats. Met de overgebleven kandidaten worden meerdere gesprekken gevoerd, waarna de meest geschikte kandidaat kennis maakt met de bestaande bewonersgroep, waarna de definitie keuze wordt gemaakt en de toekomstige bewoner gaat integreren de groep.
Zo nodig wordt er voor de kandidaat bewoner(s) een woonprofiel gemaakt en vandaar uit een zorgplan.

Wilt u meer weten over ons ouderinitiatief bekijk dan onze website.