Wonen zonder beperking

Roelofarendsveen: Stichting Wooninitiatief MOIER

Stichting Wooninitiatief MOIER) is een initiatief voor mensen met een (verstandelijke beperking met autisme als grondslag)

Bewoners hebben een verstandelijke beperking met autisme als grondslag , al dan niet in combinatie met andere beperkingen. Bewoners hebben een vergelijkbare zorgbehoefte en de beschikking over een PGB en /of een indicatie VG klasse 3 tot 6 Vanwege de groepsvorming wordt gestreefd naar een gezellige groep "jonge mensen" leeftijd van 21 t/m 40 jaar die het leuk vinden ook af en toe iets samen te doen of te ondernemen. Bewoners passen in de groep. De groepssamenstelling is belangrijk, zowel om ieder ruimte te geven voor zijn persoonlijke ontwikkeling als voor de groepssfeer. Wonend in gemeente Kaag&Braassem hebben voorrang

13 appartementen voor MOIER in nieuwbouwplan ‘De Oevers’ Op maandag 13 maart 2017 hebben MeerWonen en Stichting Wooninitiatief MOIER de samenwerkingsovereenkomst getekend voor de afname van 13 woningen in het nog te bouwen appartementencomplex 'De Oevers’ in Roelofarendsveen. Deze woningen maken onderdeel uit van een complex met in totaal 58 sociale levensloopbestendige huurappartementen. Stichting Wooninitiatief MOIER is opgezet door ouders van jong volwassenen met een licht verstandelijke beperking en/of autisme. Zij werkt met MeerWonen samen om 12 woningen aan deze jong volwassenen te verhuren. De 13e woning wordt ingericht als gemeenschappelijke ruimte. Het appartementencomplex ligt zeer centraal in het dorp en dus dichtbij alle voorzieningen. De bouw is gestart eind mei 2017 en naar verwachting zal de oplevering in het najaar van 2018 plaatsvinden. Het initiatief is 1 oktober 2015 opgericht.

Inmiddels hebben we genoeg bewoners, maar aanmelden voor op de wachtlijst kan altijd.

Neem dan contact op via het contact formulier op de website of stuur een e-mail

Van de ouders wordt verwacht dat zij met activiteiten en fondsen werfen actief meehelpen.

Vertel over de netwerkpartners die erbij betrokken zijn (woningbouw Sichting Meerwonen Roelofarendsveen.Zorgorganisatie Aumazorg Lelystad)

De woongroep krijgt 24 uur per dag 7 dagen per week begeleiding van Zorggroep Aumazorg. Dit houdt in dat er permanent begeleiding aanwezig is.

Beschrijving proces van aanname Het is handig om te kijken of het profiel om deel te nemen bij je past. Zo ja , stuur dan het contact formulier in. Via AUMAZORG worden dan een intake formulier en een lijst met financiele voorwaarden toe gestuurd en vindt de eerste screening plaats. Tijdens deze screening wordt gekeken of de CIZ indicatie voldoende is, of dat er misschien ondersteuning nodig is om dit rond te krijgen en of je qua leeftijd en interesse niveau past in de woongroep. Hierna volgt nog een persoonlijke uitnodiging. Mocht je niet binnen deze woongroep passen zal AUMAZORG kijken of er nog andere passende woonoplossingen mogelijk zijn.

Contactpersoon: Ellen de Jong  Oude Wetering