Naar inhoud Naar navigatie

Opvolgers/huisouders gezocht voor gezinshuis in Vierlingsbeek, gemeente Boxmeer

Print

Aventurijn is een zelfstandig functionerend gezinshuis in het oosten van Noord-Brabant.

Wij hebben een kleinschalige woonvoorziening voor (jong)volwassenen met een verstandelijke beperking en/of een autistische stoornis.

Ons huis bestaat sinds 2010 en er zijn 4 woonplekken voor zorgbehoevende bewoners. We hebben een grote gemeenschappelijke leefkeuken en een huiskamer met houtkachel.

Er zijn 4 kamers met wastafel en een gezamenlijke badkamer op de eerste verdieping. Daarnaast is er voor ons als huisouders een zelfstandig woongedeelte op de begane grond.

Achter het huis ligt een diepe tuin; hierin ligt ook een atelier voor creatieve bezigheden.

Vanwege onze leeftijd willen we deze verantwoordelijkheid af gaan sluiten en zijn we op zoek naar mensen die ons als huisouders kunnen opvolgen.

Daarmee zouden onze huidige twee bewoners in Aventurijn kunnen blijven wonen en zou hun dagbesteding en vrijetijdsbesteding het zelfde kunnen blijven.

De afgelopen jaren wonen twee zorgvragers (28 en 39 jaar) bij ons die dagelijkse zorg nodig hebben. Zij hebben een WLZ-indicatie (zzp 3 en 6) en onze zorg wordt betaald via PGB’s.

De bewoners hebben dagbesteding bij zorgboerderijen hier in de buurt. Ons huis ligt midden in het dorp Vierlingsbeek, een kleine plaats in de gemeente Boxmeer.

Wij huren ons mooie ruime huis van de plaatselijke woningstichting.

Graag komen wij in contact met mensen die van plan zijn een gezinshuis te starten en die nog op zoek zijn naar een plek hiervoor.

Vriendelijke groet, Piet Vloemans en Marjan Driessen