Naar inhoud Naar navigatie

Ouderinitiatief Utrechtse Heuvelrug zoekt bewoners in Driebergen en omgeving

Print

Enkele ouders van licht verstandelijk gehandicapte jong volwassenen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug (Driebergen-Rijsenburg) zijn ongeveer twee jaar geleden een kleinschalig wooninitiatief gestart met ondersteuning van MEE.
Na de opstartfase zijn wij nu op zoek naar medebewoners/deelnemers.

Wij willen graag in contact komen met mensen m/v in de leeftijdscategorie: 25-45 jaar met een geestelijke en/of lichamelijke beperking die overdag werk hebben (een baan of werkvoorziening) en die sociaal vaardig en communicatief zijn. Wij willen namelijk graag een groep vormen waarin de leden wat aan elkaar hebben. Bovendien vinden wij het belangrijk voor de sociale integratie in de woonvoorziening. Voorkeur wordt gegeven aan diegenen die reeds in de Gemeente Utrechtse Heuvelrug wonen of werken.
Deelnemers moeten de regie over hun eigen leven in handen willen nemen en zin hebben om samen met de medebewoners een plezierige woonomgeving te creëren.                

Zorg:
In onze visie willen wij de zorg zelf inkopen; een deel van het PGB van alle deelnemers zal worden besteed aan basiszorg, zoals
 

  • Begeleiding bij het opstaan/ontbijt
  • Huishoudelijke diensten, zoals schoonmaak.
  • Begeleiding bij het koken en boodschappen doen
  • Begeleiding bij thuiskomst
  • Algeheel toezicht/ telefonische achterwacht
  • Eventueel financiele diensten.


Andere zorg (op maat) kan individueel worden ingekocht van de rest van het PGB; indien meerdere bewoners dezelfde zorg wensen, kunnen hierover uiteraard afspraken worden gemaakt.
Op deze manier denken wij te bereiken dat  zorg op maat beter mogelijk is.

Wonen:
De Gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft zes appartementen voor ons ter beschikking gesteld in De Tempelhof. Dit is een klein appartementengebouw in een plezierige, rustige wijk. Bushalte en station zijn op loopafstand.
De appartementen hebben een eigen voordeur, woonkamer, slaapkamer en open keuken. Er is een douche. De appartementen liggen niet naast elkaar. Pas wanneer een huidige bewoner vertrekt wordt dat appartement aan ons toegewezen. Op dit moment zijn twee appartementen door het wooninitiatief bezet.

Continuiteit:
Voor de aansturing van het wooninitiatief is de Stichting “Wooninitiatief Utrechtse Heuvelrug” opgericht.
Van de ouders/begeleiders wordt verwacht dat zij bereid zijn om zich actief in te zetten voor het gemeenschappelijk belang.
Met de woningstichting en de Gemeente is overleg over een tweede fase, waarin alle appartementen geïntegreerd worden in een nieuwbouwproject in het centrum.

In verband met het grote belang van een evenwichtige groepsvorming zullen kandidaten en hun ouders/verzorgers worden gevraagd om met de toelatingscommissie en de bewoners gesprekken te hebben om te kunnen bepalen of de kandidaat in het concept past.

Heeft u interesse, neem dan contact op met Egbert Schroten, T 0343-514663.