Naar inhoud Naar navigatie

Ouders gezocht uit de gemeente Zeist voor een op te starten wooninitiatief.

Print

Het woonproject is een initiatief voor jongvolwassenen met autisme en een normale tot hogere intelligentie.

Ik ben een ouder van een 19 jarige zoon met autisme en ben op zoek andere ouders of vertegenwoordigers die willen participeren in het opzetten van een kleinschalig (max 12 bewoners) 'beschermd wonen project in de gemeente Zeist'.

Het betreft een op te zetten ouderinitiatief voor jongeren/jongvolwassenen met autisme die een normale tot hogere intelligentie hebben. De toekomstige bewoners moeten de regie over hun leven in eigen handen willen nemen, hun eigen voordeur kunnen beheren, open staan voor begeleiding op maat, een eigen inkomen uit werk of uitkering hebben. We willen graag een groep vormen met bewoners die elkaars goede buur zijn en elkaar ook kunnen ondersteunen bijvoorbeeld op sociaal vlak binnen de op te zetten woonvoorziening.

Voor het opzetten van een dergelijk initiatief wordt van de ouders/vertegenwoordigers gevraagd, bereid te zijn een actieve rol binnen te hebben binnen het op te zetten project.

Wonen
De gemeente Zeist heeft bereidheid getoond mee te willen denken in een dergelijk woonvorm. Naar een geschikte locatie moet nog actief gezocht worden.

Zorg
In onze visie willen wij de zorg zelf inkopen volgens de WMO via een PGB; een deel van het PGB van alle deelnemers zal worden besteed aan basiszorg, zoals:

  • Bevorderen zelfredzaamheid
  • Huishoudelijke zaken zoals, koken, boodschappen, schoonmaak etc.
  • Bieden van structuur
  • Eventueel hulp bij administratieve zaken

Wilt u meer informatie dan kunt u mij mailen of u kunt zich aanmelden voor de informatie avond op 23 mei in Zeist.

Simone Engelmann T 06-44231713