Naar inhoud Naar navigatie

Stichting Samenthuis uit Udenhout zoekt nog 2 bewoners

Print

Stichting Samenthuis is een ouderinitiatief opgericht voor 7 jongeren van 16 tot 30 jaar met een verstandelijke en / of meervoudige beperking, die op een fijne, volwaardige, levensbestendige en zo duurzaam mogelijke manier deel willen nemen aan de maatschappij.
Het ontwikkelingsniveau van de bewoners ligt tot ca. 4 jaar. De bewoners hebben een WLZ-ZZP indicatie op niveau 5 of hoger. Het Samenthuis-huis wordt gebouwd in het centrum van Udenhout en is medio 2019 gereed.

Samenthuis is het huis waar je als ouders met een gerust hart je kind met een verstandelijke en / of meervoudige beperking laat wonen, omdat iedereen je kind er omringt met liefdevolle zorg en aandacht. Je kind krijgt er de zorg van medewerkers die net zo met hart en ziel betrokken zijn bij je kind als jijzelf. Alle betrokkenen hebben er één gezamenlijk doel: het welzijn van jouw kind garanderen in een warm en veilig thuis! Nu en in de toekomst.

Samenthuis staat voor fijn leven met zorg vanuit het hart; professionele, liefdevolle zorg en begeleiding. Onze medewerkers voelen zich écht betrokken. Ze nemen en krijgen de tijd voor passende zorg en begeleiding op maat. De zorg wordt gezamenlijk ingekocht.
Gezien de kwetsbaarheid van de doelgroep is Samenthuis niet geschikt voor jongeren met gedragsproblematiek

Het Samenthuis-huis is gelijkvloers, heeft een grote gezamenlijke woonkamer waarin iedereen zijn draai kan vinden, 7 slaapkamers, die zelf naar smaak kunnen worden ingericht, 3 gezellige, aangepaste badkamers, , een keuken en een ruime tuin. Verder is er een kantoor/slaapruimte voor de slaapwacht.

Onze bewoners gaan er graag op uit. Het Samenthuis-huis ligt direct achter het gezellige, knusse  centrum van Udenhout, op loop-afstand van alle faciliteiten zoals een kinderboerderij, winkels, terrasjes etc.
Daarnaast is op korte afstand het prachtige natuurgebied de Loonse en Drunense Duinen bereikbaar.

Aanmeld procedure.
Na aanmelding neemt stichting Samenthuis zo snel mogelijk contact met u op en wordt tijdens een intakegesprek gekeken of uw zoon of dochter past binnen het bewonersprofiel. Daarna volgen gesprekken met het bestuur, de ouders van de al bekende bewoners en een orthopedagoog of gedragskundige.

Meer informatie vindt u op onze website, aanmelden kan via dit email adres .