Naar inhoud Naar navigatie

Woongroep Salemanders in Berlicum zoekt per direct nieuwe bewoners

Print

Woongroep Salemanders (Samen Leven Maar Anders) is een ouderinitiatief voor mensen met een licht-verstandelijke en/of lichamelijke beperking.(minimaal zzp3) De zorg word uitgevoerd door Cello.

Woongroep Salemanders is gestart als ouderinitiatief voor onze, inmiddels volwassen kinderen. Het betreft een kwetsbare groep. De bewoners kunnen (op dit moment) niet zelfstandig wonen.

Wij streven in onze groep naar een warme sfeer, waarin veiligheid en geborgenheid de centrale thema’s zijn. Zo ontstaat een klimaat waarin elke bewoner zich geaccepteerd voelt en zich optimaal kan ontwikkelen.

Het initiatief is vijf jaar geleden gestart. Na een drukke eerste fase heerst er nu meer rust en stabiliteit.

De ouders zijn georganiseerd in een stichting en proberen, in samenwerking met Cello als zorgverlener, richting te geven aan de zorg zoals wij die voor ogen hebben. De bewoners zijn daarbij actief betrokken.

Het wooncomplex ligt op loopafstand van het centrum van Berlicum. Elke bewoner heeft een eigen volwaardig mooi appartement met alle voorzieningen zoals keuken, woonkamer en badkamer met toilet. Daarnaast is er een gemeenschappelijke woonruimte. De bewoners ontmoeten elkaar daar en eten ’s avonds gezamenlijk.

Er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig. De woonvorm is gelegen in hartje Berlicum nabij het winkelcentrum.

Doordat er onlangs 2 bewoners elders zijn gaan wonen is er ruimte ontstaan in onze groep.

De gemengde groep bestaat uit 9 bewoners in de leeftijd van 21 tot 31 jaar.

Financiering van het wonen gebeurt middels ZIN (zorg in natura). Er is minimaal ZZP3 nodig voor deelname.

Alle bewoners hebben een vorm van dagbesteding.

Wij zoeken twee nieuwe bewoners die zo goed mogelijk aansluiten bij de huidige groep. Dit wil zeggen: kwetsbare bewoners met een lichtverstandelijke en/of lichamelijke beperking, bij voorkeur in dezelfde leeftijdscategorie.

De appartementen zijn rolstoeltoegankelijk en zijn dus ook geschikt voor iemand die rolstoel afhankelijk is mits zij hierin zelfredzaam zijn.

Bewoners en ouders zijn actief betrokken bij de selectieprocedure. Wij streven naar een zo goed mogelijke match. Cello begeleidt dit proces en beoordeelt de haalbaarheid op het gebied van de zorg.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden, neem dan contact op met Henny van Dun, T 06-51254053