Wonen zonder beperking

1e Oosterstraat

Terug naar overzicht

Woning

Soort woning

Studio

Omschrijving

De Oosterstraat in Hilversum beschikt Sherpa over vijf studio's, geschikt voor cliënten met een lichte verstandelijke beperking. Cliënten wonen hier zelfstandig en krijgen enkele uren per week ambulante ondersteuning. De gemiddelde leeftijd van de cliënten is 20 - 30 jaar.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Nee

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Licht verstandelijke beperking

Omschrijving

De Oosterstraat in Hilversum beschikt Sherpa over vijf studio's, geschikt voor cliënten met een lichte verstandelijke beperking. Cliënten wonen hier zelfstandig en krijgen enkele uren per week ambulante ondersteuning. De gemiddelde leeftijd van de cliënten is 20 - 30 jaar. De mooie en moderne woningen op de Oosterstraat zijn in 2011 opgeleverd. Sherpa beschikt hier over vijf studio’s geschikt voor één persoon. De studio’s liggen in één gebouw en zijn verschillend in grootte. Elke studio heeft een eigen zit/slaapkamer met keukenblok. Één studio is geheel zelfstandig, bij de overige studio’s worden douche en toilet gedeeld met één andere bewoner. Er is geen tuin, één studio heeft een eigen balkon. Er zijn geen voorzieningen voor cliënten met een lichamelijke beperking.

Aantal bewoners

5

Open plaatsen

1 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Enige, Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Geen

Omschrijving

Er wordt een bepaalde mate van zelfstandigheid verwacht van cliënten die hier wonen. Zij krijgen enkele uren per week ambulante ondersteuning en er zijn twee steunpunten in de nabije omgeving: Koningshof en Otto’slaan. Als de cliënten het toilet en badkamer delen, is dit vaak onderdeel van de hulpvraag. De ondersteuning op deze woningen gaat uit van de mogelijkheden van een cliënt. Samen met de cliënt kijken we naar de ondersteuningsbehoeften binnen zijn dagelijks leven. Op die manier kan de cliënt groeien. De ondersteuning is een aanvulling op wat iemand zelf al goed kan en richt zich bijvoorbeeld op:
Praktische vaardigheden – hulp bij administratie, dagritme aanhouden
Sociale vaardigheden – nieuwe contacten aangaan, contacten onderhouden
Psychosociale vaardigheden – reacties van anderen duiden, omgaan met stress

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.