Wonen zonder beperking

Ab Huis - Gezinshuis Nijmegen

Terug naar overzicht

Anke en Bart gaan in Nijmegen een gezinshuis opzetten. Naast hun twee kinderen, hond, kakariki's en vissen, samenwonen met ongeveer vijf volwassen bewoners met een verstandelijke beperking.

Woning

Omschrijving

In eerste instantie vanuit onze huidige woning. We zoeken een woning met 8 slaapkamers (3 voor eigen gezin en 5 voor de nieuwe bewoners), voldoende sanitair en gemeenschappelijke ruimte in dezelfde omgeving als we nu wonen. Dat kan bijvoorbeeld Nijmegen-Midden of Nijmegen-Oost zijn.

Indeling gemeenschappelijk deel

Huidige woning: Open leefkeuken met uitzicht via pui op de tuin, lange woonkamer is hierop aangesloten.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Situering in wijk

Centraal

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Gezondheidscentrum < 200m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Omschrijving

Ons gezin uitbreiden tot gezinshuis en voor alle huisgenoten een huiselijke sfeer neerzetten. Samen genieten van wat de stad en het leven te bieden heeft.
Met als credo: Actief, creatief, gezellig, aandachtig, humoristisch, zo thuis als thuis, zo zelfstandig als handig.

Iedere bewoner gaat doordeweeks naar zijn of haar eigen dagbesteding. Ze hebben een PGB vanuit de WLZ-indicatie 3VG of 4VG.

Missie
“Ab Huis is een plek waar je je als volwassene met een verstandelijke beperking net zo thuis kunt voelen als bij je ouders en zo zelfstandig kunt worden als bij jou past. Vanuit deze prettige basis hebben we het gezellig samen bij het delen van de maaltijden, avonden en vrije dagen. Het is een actief en creatief huis met positieve aandacht voor elkaar en gevoel voor humor. Wij ervaren dat dat de ingrediënten zijn voor een plezierig leven!
Actief, creatief, gezellig, aandachtig, humoristisch, zo thuis als thuis, zo zelfstandig als handig.”

Visie
“Wij geloven in het geven van regie, vertrouwen en aandacht. Dat zet iedereen in zijn kracht en geeft daarmee levensplezier. In het gezinshuis kijken we naar wat eenieder kan, om dat tot uiting te laten komen en zo bij te dragen aan elkaars leven. Dat geeft voldoening en waardigheid! Aandacht is een basisbehoefte en de brandstof voor goede onderlinge verhoudingen. Door het vertrouwen in aandacht en door het kleine aantal bewoners is er genoeg voor iedereen. Dat zorgt ervoor dat Ab Huis een plek is waar je je op je gemak voelt en langdurig plezierig je leven kunt leven en delen.”

Neem voor informatie of het plannen van een kennismaking gerust contact op via info@abhoutcreaties.nl of 06-22495367. Op de huidige locatie is logeeropvang al mogelijk.

Aantal bewoners

5

Open plaatsen

5 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Gemiddeld

Verzorging

Enige

Behandeling

Geen

Omschrijving

Een woning met begeleiding en verzorging voor volwassenen met een verstandelijke beperking in een huiselijke sfeer met veel aandacht en activiteiten; activiteiten in huis, in de werkplaats in NYMA makersplaats, in de tuin en in de stad door bestaand cultureel aanbod.

De bewoners worden opgenomen in het gezin en worden door de gezinshuisouders Anke en Bart begeleid bij algemene dagelijkse levensverrichtingen, zoals persoonlijke hygiëne, eten (gezamenlijk), huishoudelijke taken, gezondheid, administratie, het onderhouden van sociale contacten, dag- en nachtritme, zin- en vreugdevolle vrijetijdsbesteding en uitstapjes. Dagbesteding wordt georganiseerd en de bewoners zijn verkeersveilig.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.