Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Achter de Hoven

Terug naar overzicht
Logo Stichting Pergamijn

Woning

Soort woning

Eengezinswoning

Omschrijving

De voorziening Achter de Hoven bestaat uit twee woningen onder een kap. In elke woning wonen vijf cliënten. Elke woning beschikt over een gemeenschappelijke ruime woonkamer met keuken. Verder beschikt de woning over een grote garage en tuin. In de voorziening zijn drie badkamers. Achter de Hoven ligt in een rustige/ kindvriendelijke woonomgeving.

Indeling gemeenschappelijk deel

Er is een gemeenschappelijke tuin en een ontmoetingsruimte.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Elke cliënt heeft de beschikking over een eigen ruime zit-/slaapkamer.

Situering in wijk

De woningen staan in een rustige buurt, worden omringd doorm koopwoningen en bevinden zich op loopafstand van de dorpswinkels. De overige voorzieningen in Sittard zijn bereikbaar met eigen of openbaar vervoer.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Epilepsie, Licht verstandelijke beperking, Overig, Verstandelijke beperking

Omschrijving

De woningen zijn geschikt voor cliënten met een lichte of matige verstandelijke handicap, die zichzelf op redelijke wijze kunnen verzorgen, waarbij regelmatig ondersteuning wordt gevraagd in geval van bijvoorbeeld stoornissen in de spraak- en taalontwikkeling. Verder kan in incidentele gevallen sprake zijn van speciale zorgvragen op lichamelijk en/of psychisch terrein dan wel op het gebied van gedrag.

Aantal bewoners

10

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Enige, Gemiddeld, Op basis van ZZP's

Verzorging

Enige, Gemiddeld

Behandeling

Enige, Gemiddeld, Op basis van ZZP's

Omschrijving

Binnen de voorziening wonen meerdere mensen met verstandelijke beperkingen, met een begeleidingsvraag en behoefte aan hulp bij de verzorging zoals wassen, tanden poetsen, haren kammen, nagels en huid verzorgen. Er kan bij sommige cliënten sprake zijn van lichte gedragsproblematiek. Binnen de voorziening spreken cliënt en begeleider af wanneer, welke ondersteuning wordt gegeven. Daarbij wordt uitgegaan van de behoefte van de cliënt. De ondersteuning is zowel gericht op stimulering en ontwikkeling, als op instandhouding van de zelfredzaamheid bij het uitvoeren van taken en van regie over het eigen leven. De cliënten krijgen (para)medische zorg vanuit de wijk of vanuit Pergamijn. De (para)medici van Pergamijn zijn gespecialiseerd in medische zorg voor mensen met verstandelijke beperkingen. Indien van behandeling sprake is wordt van tevoren afgesproken van wie de cliënt deze krijgt. Ook is een gedragsdeskundige van Pergamijn voor de meeste cliënten betrokken bij het opstellen en evalueren van het ondersteuningsplan. Bij activiteiten buitenshuis en in de omgang met anderen hebben de cliënten ondersteuning nodig. Overdag is er een begeleider in de buurt. De begeleider ondersteunt bij dagelijkse activiteiten en het plannen ervan. Af en toe worden deze activiteiten gedeeltelijk overgenomen door de begeleiding. 's Nachts is een begeleider aanwezig die gewekt kan worden.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.