Wonen zonder beperking

Ambulante Woonbegeleiding Nederweert

Terug naar overzicht
Flyer woning

Binnen de woonbegeleiding stelt PGZ ten doel om jongvolwassenen met autisme aanverwante stoornissen te begeleiden en te ondersteunen. Het wonen is een middel om jongere te trainen naar zelfstandigheid en autonomie. Wonen en zorg is in dit zorgonderdeel gescheiden, dat betekend dat er in de nachte...

Woning

Soort woning

Appartement

Omschrijving

Appartementen bestaat uit een woonkamer met open keuken, douche en wc apart. Een slaapkamer, dakterras achterzijde. Voorkant een balkon. kleine berging en als extra's een kleine zolder.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Nee

Situering in wijk

Het appartementencomplex is gesitueerd in een woonwijk in Nederweert. Diverse winkels, banken, postkantoor, bushalte, apotheek zijn op loop afstand.
De appartementen voldoen geheel aan de wooneisen die in deze tijd aan de woonruimte worden gesteld.

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en normale begaafdheid, Autisme en verstandelijke beperking, Licht verstandelijke beperking

Omschrijving

Binnen de woonbegeleiding stelt PGZ ten doel om jongvolwassenen met autisme aanverwante stoornissen te begeleiden en te ondersteunen. Het wonen is een middel om jongere te trainen naar zelfstandigheid en autonomie. Wonen en zorg is in dit zorgonderdeel gescheiden, dat betekend dat er in de nachten en op eventuele andere momenten geen medewerkers van PGZ aanwezig zijn. De begeleiding is gericht om de cliënten inzicht te geven in hun manier van leven en hen leren om zelf keuzes en beslissingen te laten nemen. Hij of zij is verantwoordelijk voor zijn of haar leven. Op dit moment zijn er geen appartementen beschikbaar.

Aantal bewoners

5

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Gemiddeld, Intensief

Verzorging

Enige

Behandeling

Enige

Omschrijving

Om te kunnen wonen binnen de Eik komen alleen jongeren in aanmerking die ambulante begeleiding nodig hebben. Met als voorkeur Zorg in Natura, met in principe een begeleidingsbehoefte van minimaal 7 tot 10 uur per week.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.