Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Appartementen Boschstraat en Kloosterlaan

Terug naar overzicht

Gelegen tegen het centrum van Breda, heeft Zuidwester de beschikking over een achttal appartementen, waar (jong)volwassen cliënten met een licht verstandelijke beperking op afstand worden begeleid.

Woning

Soort woning

Appartement

Omschrijving

Midden in het centrum van Breda heeft Zuidwester een achttal appartementen gerealiseerd aan de Boschstraat en de Kloosterlaan. De cliënten die in deze appartementen wonen, worden begeleid vanuit de woning Delpratsingel 28; deze woning is op loopafstand. De appartementen aan de Kloosterlaan zijn gesitueerd op loopafstand van bus- en treinstation, het stadspark Valkenberg en het winkel- en uitgaanscentrum van Breda.

Indeling gemeenschappelijk deel

Aan de Boschstraat en de Kloosterlaan heeft Zuidwester de beschikking over zes éénpersoonsappartementen en twee tweepersoonsappartementen.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Nee

Indeling per wooneenheid

Alle appartementen aan de Kloosterlaan hebben een eigen voordeur. De appartementen beschikken over een woonkamer en een slaapkamer, een keuken en eigen sanitair. Ieder appartement is voorzien van aansluitingen voor radio, telefoon en televisie. Aangezien de appartementen gelegen zijn op de eerste en tweede verdieping, zijn deze niet geschikt voor mindervalide mensen; in de appartementen is geen lift aanwezig.

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Licht verstandelijke beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

Gelegen tegen het centrum van Breda, heeft Zuidwester de beschikking over een achttal appartementen, waar (jong)volwassen cliënten met een licht verstandelijke beperking op afstand worden begeleid.

Aantal bewoners

8

Open plaatsen

1 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

In de appartementen aan de Boschstraat en de Kloosterlaan wonen (jong)volwassen cliënten met een licht verstandelijke beperking die beschikken over een hoge mate van zelfredzaamheid bezitten en in de toekomst mogelijk kunnen doorgroeien naar zelfstandig wonen. Er kan sprake zijn van enige vorm van gedragsproblematiek; er wordt echter verwacht dat cliënten geen frequent agressief gedrag vertonen.
De begeleiding van cliënten is afgestemd op hun zorg- en begeleidingsvragen die voortkomen uit het zorgplan dat ieder cliënt heeft. De nadruk ligt hier bij op het in stand houden en verder ontwikkelen van vaardigheden. Cliënten dienen open te staan voor begeleiding en stellen zich actief op ten aanzien van hun leer- en ontwikkelingsproces.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.