Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Appartementen Sluispoort

Terug naar overzicht

Binnen het appartementencomplex aan de Sluispoort in Oudenbosch wonen volwassenen met een licht verstandelijke beperking die met 24-uursbegeleiding zo zelfstandig mogelijk wonen. Begeleiding en ondersteuning richt zich op de specifieke vragen van de individuele cliënt.

Woning

Soort woning

Appartement

Omschrijving

Appartementencomplex Sluispoort bevindt zich in het centrum van Oudenbosch aan de haven, op loopafstand van winkels, een medisch centrum en de Basiliek van de Heiligen Agatha en Barbara. Het appartementencomplex telt vier verdiepingen; de eerste verdieping wordt bewoond door veertien cliënten van Zuidwester. Ieder appartement heeft een oppervlak van ongeveer 70 vierkante meter. Op de tweede en derde verdieping van het appartementencomplex wonen particulieren. Alle bewoners komen het complex binnen via een centrale hal. Het wonen in een appartement aan de Sluispoort heeft als doel om zo zelfstandig mogelijk aan de samenleving deel te nemen op de gebieden wonen, werk en vrije tijd. Van belang hierbij zijn de mogelijkheden van de individuele cliënt om het sociale netwerk te vergroten, waarbij rekening wordt gehouden met eventuele beperkingen van die cliënt.

Indeling gemeenschappelijk deel

Naast de veertien appartementen beschikt Zuidwester over een gemeenschappelijke ontvangstruimte met mogelijkheden om (gezamenlijk) te eten en te recreëren. Deze ruimte wordt ook gebruikt door de medewerkers die 24 uur per dag begeleiding bieden door aanwezig en/of bereikbaar te zijn. Vanaf 20.00 uur hebben bewoners van de appartementen aan de Sluispoort de mogelijkheid om in de gezamenlijke ruimte met elkaar bijvoorbeeld koffie te drinken, een spelletje te spelen of televisie te kijken.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Nee

Indeling per wooneenheid

De appartementen aan de Sluispoort hebben vanzelfsprekend een eigen voordeur. Ieder appartement beschikt over een woonkamer met open keuken, een badkamer en een aparte slaapkamer. Ook zijn er aansluitingen voor telefoon, radio en televisie.

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Licht verstandelijke beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

Binnen het appartementencomplex aan de Sluispoort in Oudenbosch wonen volwassenen met een licht verstandelijke beperking die met 24-uursbegeleiding zo zelfstandig mogelijk wonen. Begeleiding en ondersteuning richt zich op de specifieke vragen van de individuele cliënt.

Aantal bewoners

14

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

Cliënten kunnen voor kortere of langere tijd wonen op een appartement aan de Sluispoort. De medewerkers van Zuidwester bieden zowel ondersteuning aan cliënten die voor onbepaalde tijd een appartement willen bewonen; tevens is er de mogelijkheid begeleiding en training te ontvangen als men het wonen aan de Sluispoort ziet als tussenfase naar volledig zelfstandig wonen. Begeleiding kan zich onder andere richten op de volgende zaken:
- Het voeren van de eigen administratie
- Het beheren van de eigen financiën
- Het zelfstandig doen van boodschappen
- Het zelfstandig verzorgen van de maaltijd
- Het aangaan en onderhouden van sociale contacten
Cliënten die aan de Sluispoort wonen laten geen probleemgedrag zien en beschikken over een redelijke tot hoge mate van zelfredzaamheid. Cliënten dienen voorts te beschikken over een fulltime daginvulling in de vorm van betaald werk, vrijwilligerswerk of dagbesteding.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.