Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Arendsvleugel Sappemeer

Terug naar overzicht

Het monumentale pand uit 1894 herbergt tien jonge, actieve bewoners. Sprank biedt mensen met een verstandelijke beperking ruimte om te wonen, te werken, te ontspannen en zichzelf te ontwikkelen in een christelijke woon- en leefomgeving.

Woning

Omschrijving

De appartementen bestaan uit een woonkamer, slaapkamer, keuken en een badkamer met douche en toilet.

Indeling gemeenschappelijk deel

Er is een gezellige groepsruimte voor ontbijt, spelletjes, knutselen, tv-kijken en soms samen eten. In de gezamenlijke keuken wordt gekookt, maar bewoners kunnen ook zelf op hun kamer koken en eten.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Situering in wijk

Arendsvleugel is een prachtig monumentaal pand. Het staat in de oude kern van Sappemeer aan een mooie straat met kastanjebomen. De winkels en de huisarts bevinden zich op loopafstand. Op fietsafstand zijn in Hoogezand een groot winkelcentrum, muziekschool, theater en bioscoop te vinden. Ook is er natuur in de buurt om in te wandelen.

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Gezondheidscentrum < 500m
Openbaar vervoer > 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Licht verstandelijke beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

Deze woning is geschikt voor iemand met een (licht) verstandelijke beperking.

Aantal bewoners

10

Open plaatsen

1 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Geen

Omschrijving

De zelfstandigheid van de bewoners varieert, dus de begeleiders bieden ondersteuning waar dat nodig is. Zo gaat de begeleiding met sommige bewoners boodschappen doen, koken, schoonmaken of de was doen. De bewoners hebben, als zij dat willen, een persoonlijk maatje vanuit de kerk om samen activiteiten te ondernemen. Per maatje en bewoner verschilt dit contact. Daarnaast zijn er vrijwilligers uit de kerk actief voor bijvoorbeeld vervoer.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.