Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Bartiméus Zeist- Fonteinstraat 3

Terug naar overzicht

In Zeist vindt u een woonzorgpark van Bartiméus met 11 woningen voor kinderen, jongeren en jongvolwassen met een visuele beperking (slechtziend of blind) in combinatie met een verstandelijke beperking en/of bijkomende problematiek. Fonteinstraat 3 is één van deze woningen.

Woning

Soort woning

Groepswoning

Omschrijving

De woning is speciaal ingericht voor mensen met een visuele beperking. Zo is de verlichting aangepast, is er in het kleurgebruik rekening gehouden met voldoende contrast en heeft alles een vaste plek. De woning is gelijkvloers, bevindt zich op de begane grond en beschikt over een ruime tuin. De woning is geschikt voor cliënten die rolstoel gebonden zijn. Tilvoorzieningen zijn aanwezig.

Indeling gemeenschappelijk deel

In het gemeenschappelijke deel van de woning bevindt zich een ruime woonkamer met open keuken. In de woonkamer kunnen cliënten gebruik maken van een waterbed. Ook zijn er 2 ruime, aangepaste badkamers voor gezamenlijk gebruik. Daarnaast kan er gebruik gemaakt worden van de ruime tuin aangrenzend aan de woning.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Elke cliënt beschikt over een eigen zit-/slaapkamer met wastafel.

Situering in wijk

Het woonzorgpark bevindt zich dichtbij het centrum van Zeist met alle voorzieningen. Openbaar vervoer is op loopafstand. Op het woonzorgpark worden verschillende activiteiten georganiseerd. Er is een fitnessruimte aanwezig.

Er zijn een aantal dagbestedingslocaties op het woonzorgpark aanwezig. Cliënten kunnen ook gebruik maken van andere dagbestedingslocaties van Bartiméus zoals de dagbestedingslocaties op ons woonzorgpark in Doorn, zorgboerderij Langbroek of Werkplaats Boschwijk. Ook binnen de dagbestedingslocaties worden de activiteiten en werkzaamheden aangepast aan de visuele beperking.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Epilepsie, Gedragsproblemen, Lichamelijke beperking, Meervoudige beperking, Verstandelijke beperking, Zintuiglijke beperking

Omschrijving

Fonteinstraat 3 richt zich op kinderen, jongeren en jongvolwassen met een visuele en (zeer) ernstige verstandelijke beperking eventueel in combinatie met een lichamelijke beperking.

Alle cliënten hebben een intensieve zorgvraag op het gebied van ADL (verzorging).

De huidige cliënten zijn tussen de 21 en 33 jaar oud.

Aantal bewoners

6

Open plaatsen

2 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Intensief, Zeer intensief

Verzorging

Gemiddeld, Intensief, Zeer intensief

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

ALGEMEEN: Bartiméus Zeist is een locatie inclusief behandeling. Dit betekent dat er een arts en een gedragsdeskundige betrokken zijn bij alle cliënten die bij ons wonen. Daarnaast wordt er tandheelkundige zorg en zo nodig fysiotherapie en ergotherapie geboden. Medewerkers hebben expertise op de visuele beperking in combinatie met de verstandelijke beperking. In de dagelijkse begeleiding wordt in grote mate ingespeeld op de visuele beperking. Zo vertalen begeleiders visuele prikkels voor de cliënten, houden rekening met contrast en kleur gebruik en houden er rekening mee vanaf welke afstand en hoek zij de cliënt benaderen zodat deze, wanneer er nog een restvisus is, deze zo optimaal mogelijk kan inzetten. Afhankelijk van de zorgvraag en het ZZP wordt ondersteuning, hulp of overname geboden op alle levensgebieden.

FONTEINSTRAAT 3: Het bieden van huiselijkheid en sfeer zijn belangrijk binnen Fonteinstraat 3. De cliënt op fonteinstraat vragen op alle levensgebieden overname of hulp. Ondanks dat wordt er in de begeleiding in kleine stapjes gewerkt aan het aanleren van vaardigheden (zindelijkheid, zelf lepel naar de mond brengen). Hierbij wordt rekening gehouden met wat binnen de mogelijkheden van de cliënt ligt en wordt aangesloten bij het kunnen en aankunnen van de cliënt. Begeleiders sluiten aan bij het communicatieniveau niveau van de cliënt en maken zo nodig gebruik van ondersteunende communicatie (bijvoorbeeld picto's of gebaren). In de begeleiding wordt gebruik gemaakt van LACCS, de Basic Trustmethode en Heijkoop.


FINANCIERING: Voor wonen op het woonzorgpark van Bartiméus Zeist is er een indicatie vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ) nodig. De volgende indicaties zijn toereikend om mee binnen te komen: ZGvis 3, ZGvis 4, ZGvis 5, VG 5, VG 6, VG 7, VG 8, ZGaud 2 of ZGaud 3, ZGaud 4. De zorg wordt geleverd in Zorg in Natura (ZiN).

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.