Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Bartiméus Zeist - Ganzenstraat 3

Terug naar overzicht

In Zeist vindt u een woonzorgpark van Bartiméus met 11 woningen voor kinderen, jongeren en jongvolwassen met een visuele beperking (slechtziend of blind) in in combinatie met een verstandelijke beperking en/of bijkomende problematiek. Ganzenstraat 3 is één van deze woningen.

Woning

Soort woning

Groepswoning, Zit/slaapkamer

Omschrijving

De woning is speciaal ingericht voor mensen met een visuele beperking. Zo is de verlichting aangepast, is er in het kleurgebruik rekening gehouden met voldoende contrast en heeft alles een vaste plek. De woning is gelijkvloers, bevindt zich op de eerste verdieping en beschikt over een ruim balkon.

Indeling gemeenschappelijk deel

In het gemeenschappelijke deel van de woning bevindt zich een ruime woonkamer met open keuken. Ook zijn er 2 ruime, aangepaste badkamers voor gezamenlijk gebruik. Daarnaast kan er gebruik gemaakt worden van het gezamenlijke balkon.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Nee

Indeling per wooneenheid

Elke cliënt beschikt over een eigen zit-/slaapkamer met wastafel.

Situering in wijk

Het woonzorgpark bevindt zich dichtbij het centrum van Zeist met alle voorzieningen. Openbaar vervoer is op loopafstand. Op het woonzorgpark worden verschillende activiteiten georganiseerd. Er is een fitnessruimte aanwezig.

Er zijn een aantal dagbestedingslocaties op het woonzorgpark aanwezig. Cliënten kunnen ook gebruik maken van andere dagbestedingslocaties van Bartiméus zoals de dagbestedingslocaties op ons woonzorgpark in Doorn, zorgboerderij Langbroek of Werkplaats Boschwijk. Ook binnen de dagbestedingslocaties worden de activiteiten en werkzaamheden aangepast aan de visuele beperking.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Epilepsie, Zintuiglijke beperking

Omschrijving

Op Ganzenstraat 3 wonen jongeren en jongvolwassenen met een visuele beperking en bijkomende problematiek zoals autisme of een psychische kwetsbaarheid.

De huidige cliënten zijn tussen 17 en 26 jaar oud.

Aantal bewoners

6

Open plaatsen

1 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Enige, Gemiddeld, Intensief

Verzorging

Geen, Enige, Gemiddeld

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

ALGEMEEN: Bartiméus Zeist is een locatie inclusief behandeling. Dit betekent dat er een arts en een gedragsdeskundige betrokken zijn bij alle cliënten die bij ons wonen. Daarnaast wordt er tandheelkundige zorg en zo nodig fysiotherapie en ergotherapie geboden. Medewerkers hebben expertise op de visuele beperking in combinatie met bijkomende problematiek. In de dagelijkse begeleiding wordt in grote mate ingespeeld op de visuele beperking. Zo vertalen begeleiders visuele prikkels voor de cliënten, houden rekening met contrast en kleur gebruik en houden er rekening mee vanaf welke afstand en hoek zij de cliënt benaderen zodat deze, wanneer er nog een restvisus is, deze zo optimaal mogelijk kan inzetten.

GANZENSTRAAT 3: Op Ganzenstraat 3 proberen we de cliënten een zo normaal mogelijk leven te bieden. Daarom worden de cliënten gestimuleerd in het opbouwen en onderhouden van een sociaal netwerk en ondersteunen begeleiders hen zo nodig hierin. Daarnaast wordt er ondersteuning geboden bij de acceptatie van hun beperking en het inzicht krijgen in wat zij wel/ niet kunnen. De meeste cliënten zijn zelfstandig in hun ADL, maar hebben wel hulp en begeleiding nodig in overzicht houden en plannen hiervan. Ook wordt er begeleiding geboden op het gebied van het aanleren van vaardigheden zoals koken zodat cliënten later kunnen doorstromen naar een groepswoning in de wijk of naar een andere vorm van wonen met enige begeleiding.


BEKOSTIGING: Voor wonen op het woonzorgpark van Bartiméus Zeist is er een indicatie vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ) nodig. De volgende indicaties zijn toereikend om mee binnen te komen: ZGvis 3, ZGvis 4, ZGvis 5, VG 5, VG 6, VG 7, VG 8, ZGaud 2 of ZGaud 3, ZGaud 4. De zorg wordt geleverd in Zorg in Natura (ZiN). In overleg zijn er mogelijkheden om vanuit de Jeugdwet te verblijven op het woonzorgpark in Zeist.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.