Wonen zonder beperking

Begeleid zelfstandig wonen

Terug naar overzicht

Unieck Zorg biedt de mogelijkheid voor cliënten met een Wlz indicatie in een beschermde woonomgeving te wonen. Bij Unieck Zorg kan je op een unieke locatie, midden in de polder, een appartement huren. Deze eigen woning is het startpunt om aan jouw doelen te gaan werken. Op deze locatie kan er 24...

Woning

Soort woning

Appartement

Omschrijving

Wie is Unieck Zorg

Unieck Zorg biedt zelfstandig wonen onder begeleiding aan in Schoonhoven en Bergambacht. Wij zijn ontstaan vanuit de behoefte om het anders te doen. Ons doel is niet om cliënten te hebben, maar om ze te helpen. Wij geloven namelijk in het feit dat een plek waar je je veilig voelt en die je houvast geeft een goede stimulans is om de verantwoordelijkheid voor je leven in eigen handen te nemen. Het team zet zich er iedere dag voor in om de beste versie van jezelf naar boven te halen. Altijd zorgzaam en liefdevol, maar wel recht door zee en doeltreffend.

Met zorg en eigen wijsheid

Indeling gemeenschappelijk deel

Naast de woning is er een plek waar we gezamenlijke activiteiten vorm geven.

Rolstoel toegankelijk

Nee

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Je woont in een luxe afgewerkt appartement met eigen keuken, badkamer, toilet, woon –en slaapkamer. Zelf zorg je voor je inboedel zoals meubels en keukenspullen. Je hebt een eigen voordeur en eigen woning. De begeleiders komen op jouw verzoek langs. Wel maken we hierover afspraken en laat je begeleiding binnen als zij daarom vragen.

Situering in wijk

Bij Unieck Zorg kunt u op een unieke locatie midden in de polder wonen en toch ook dicht bij alle voorzieningen zijn.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en normale begaafdheid, Autisme en verstandelijke beperking, Licht verstandelijke beperking, Overig, Psychische beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

Unieck Zorg biedt de mogelijkheid voor cliënten ( een stel/of 1 ouder gezin, beide dienen een indicatie te hebben) met een Wlz indicatie in een beschermde woonomgeving te wonen. Bij Unieck Zorg kan je op een unieke locatie, midden in de polder, een appartement huren. Deze eigen woning is het startpunt om aan jouw doelen te gaan werken. Op deze locatie kan er 24/7 een beroep worden gedaan op professionele begeleiders. In gevallen van nood zijn er altijd mensen op het beschermde woonterrein die zich inzetten om de cliënten de veiligheid te bieden die ze nodig hebben. Unieck Zorg verhuurt de woonruimten aan haar cliënten. Bij Unieck Zorg woon je zelfstandig, maar binnen de woongroep. De gezamenlijke ruimte wordt gebruikt om samen te werken, eten en recreëren. Hoewel je vrijwillig bij ons woont, is niet alles vrijblijvend. Minimaal twee avonden in de week koken en eten we samen. Zo blijven we betrokken op elkaars leven. Samen wonen, elkaars buren zijn, respect hebben voor een andere mening: dat is een uitdaging.

Aantal bewoners

4

Open plaatsen

1 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Enige, Gemiddeld, Intensief, Op basis van ZZP's

Verzorging

Enige, Gemiddeld, Intensief, Op basis van ZZP's

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

Voor de beste versie van jezelf

Ons doel is om te zorgen dat iedereen de beste versie van zichzelf is of wordt. Door een veilige plek te bieden en structuur in de dagelijkse dingen, krijg je weer grip op je leven. Maar wat een ander nodig heeft, hoeft niet te zijn wat jij nodig hebt. Daarom geloven we in een persoonlijke aanpak in het verlenen van zorg. Iedereen is uniek. Wij kijken daarom altijd naar wie jíj bent als persoon en wat jij nodig hebt.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.