Wonen zonder beperking

Beneden Oostdijk 22

Terug naar overzicht

Woning

Soort woning

Appartement

Omschrijving

Begane grond: ruime woon-/eetkamer, open keuken, grote entree, toiletruimte, grote voorraadruimte, een lift, tien appartementen met slaap- en doucheruimte, vijf was-/verzorgingsruimtes (douche en toilet).

Eerste verdieping:
Gezamenlijke huiskamer, open keuken , kantoor, gang, zeven appartementen voorzien van keukenblok inclusief, koelkast en inductiekookplaat, doucheruimte , woon- en slaapkamer, kantoor/slaapwachtruimte met, doucheruimte en toilet.

Tweede verdieping
Gezamenlijke ruimte om te zitten of spelletjes te doen, twee appartementen voorzien van keukenblok inclusief koelkast en inductiekookplaat, doucheruimte met wasmachineaansluiting, woon- en slaapkamer.

De woning is geschikt voor mindervaliden. Men kan gebruik maken van een lift. Op de begane grond zijn de faciliteiten in de appartementen meer geschikt voor minder mobiele cliënten. De badkamers zijn ruimer en aangepast voor het gebruik van rol-/douchestoelen en een badbrandcard.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

De woonboerderij "Hoeve Dijkzicht" maakt sinds januari 2015 deel uit van de regio Hoeksche Waard-Rotterdam en is gelegen op enkele tientallen meters van het activiteitencentrum “De Buren” waar verschillende dagbestedingsgroepen te vinden zijn. In deze nieuwe woonwijk wonen merendeels ouderen vanaf 55. Er is een grote supermarkt tegenover de woonboerderij. “Hoeve Dijkzicht” heeft een eigen begeleidingsteam.

Aantal bewoners

19

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

De nadruk binnen de zorg en begeleiding ligt vooral bij het in stand houden en verder ontwikkelen van vaardigheden. Daarnaast is er veel aandacht voor specifieke zaken:

- Begeleiding bieden bij autismespectrum stoornis.
- In stand houden van de geleerde/getrainde vaardigheden.
- Ondersteuning bij het onderhouden van sociale contacten.
- Een ontspannende vrijetijdsbesteding aanbieden.
- Contact onderhouden met familie.
- Bieden van een gestructureerd leven, waardoor veiligheid ontstaat en blijft bestaan.
- Het bieden van gezelligheid.

Dit alles gebeurt in een omgeving met structuur. Iedere cliënt heeft een eigen dagprogramma. Verder zijn er duidelijke individuele regels en afspraken. Algemene zaken, zoals koken, verzorging van de was, schoonhouden van eigen appartement, zijn zaken die voor iedere cliënt gelden en waar zij aan mee moeten werken. Indien nodig wordt er medische of therapeutische hulp aangeboden.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.