Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Beneden Oostdijk 22 (appartementen)

Terug naar overzicht

In de appartementen van Hoeve Dijkzicht wonen zowel mannen als vrouwen. Zij willen allemaal zo zelfstandig mogelijk wonen met het doel een gepaste woning te vinden en de begeleiders helpen hen daarbij.

Woning

Soort woning

Appartement

Omschrijving

Hoeve Dijkzicht appartementen bestaat uit twee delen. Op de eerste etage zijn zeven appartementen, een kantoor en een wasruimte. Op de tweede verdieping wonen twee bewoners en zijn er drie bergruimtes. Als je in Hoeve Dijkzicht komt wonen heb je een eigen appartement met een open keuken, badkamer, slaapkamer en woonkamer. De appartementen op de tweede verdieping hebben in de badkamer een eigen aansluiting voor een wasmachine. Op de eerste verdieping is er een gezamenlijke woonruimte waar je in overleg samen kunt eten, koffie of thee kunt drinken of televisie kunt kijken. Op de tweede verdieping is er een speelruimte voor tafelvoetbal, darten of sport.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Situering in wijk

Hoeve Dijkzicht is een monumentale boerderij die volledig verbouwd is. De boerderij ligt op een doorgaande weg bij het centrum van Oud-Beijerland. De Hoeve is goed bereikbaar en er is voldoende parkeergelegenheid. Bij de woningen hoort ook een schuur voor fietsen of andere kleine vervoermiddelen. Vlakbij de woningen is een supermarkt gevestigd.

Bereikbaarheid

Winkels < 200m
Openbaar vervoer < 200m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

In de appartementen van Hoeve Dijkzicht wonen zowel mannen als vrouwen. Zij willen allemaal zo zelfstandig mogelijk wonen met het doel een gepaste woning te vinden en de begeleiders helpen hen daarbij. Bijvoorbeeld onder begeleiding van Eigenz zelfstandig in de wijk wonen, volledig zelfstandig wonen of wonen in een 24-uurs zorgwoning. Wij denken graag met je mee! De begeleiding is op maandag en donderdag overdag en in de avond aanwezig van 07:00-23:00 uur. Op de overige dagen is er begeleiding van 15:00 tot 23:00 uur. Er is altijd een slaapdienst aanwezig.

Aantal bewoners

19

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

De nadruk binnen de zorg en begeleiding ligt vooral bij het in stand houden en verder ontwikkelen van vaardigheden. Daarnaast is er veel aandacht voor specifieke zaken:

- Begeleiding bieden bij autismespectrum stoornis.
- In stand houden van de geleerde/getrainde vaardigheden.
- Ondersteuning bij het onderhouden van sociale contacten.
- Een ontspannende vrijetijdsbesteding aanbieden.
- Contact onderhouden met familie.
- Bieden van een gestructureerd leven, waardoor veiligheid ontstaat en blijft bestaan.
- Het bieden van gezelligheid.

Dit alles gebeurt in een omgeving met structuur. Iedere cliënt heeft een eigen dagprogramma. Verder zijn er duidelijke individuele regels en afspraken. Algemene zaken, zoals koken, verzorging van de was, schoonhouden van eigen appartement, zijn zaken die voor iedere cliënt gelden en waar zij aan mee moeten werken. Indien nodig wordt er medische of therapeutische hulp aangeboden.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.