Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking
Logo Zideris eigenzinnige zorg

Berg 2 en 4 zijn woonlocaties op het terrein van Zideris in Rhenen. Hier kun je wonen als je begeleiding nodig hebt.

Woning

Omschrijving

Op Berg 2 en 4 wonen veertien mensen, waarvan de meesten wat ouder zijn. Als je hier komt wonen, krijg je een eigen kamer die je helemaal zelf kunt inrichten. Binnen deze woonlocatie zijn er in totaal 14 kamerstudio’s en is er gedeeld sanitair op de gang. Ook is er binnen de badkamer een hoog-laag bad.

Indeling gemeenschappelijk deel

Er is een gezamenlijke woonkamer waar samen wordt gegeten of je gezellig kunt zitten om televisie te kijken of een spelletje te doen bijvoorbeeld. Het team gebruikt smart tv om programma’s van vroeger te laten zien. Ook is er een tovertafel aanwezig. Er is een afgeschermde tuin met schommels waar bewoners gebruik van kunnen maken. Het hek om de tuin is afgesloten.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

Je hebt in deze woning je eigen woon/slaapkamer.

Situering in wijk

Het huis ligt in een hele mooie omgeving, vlak bij de Grebbeberg, vlak bij het bos en midden tussen de weilanden. Het is een mooie, rustige plek waar je heel fijn kunt wonen. Op het terrein bevinden zich faciliteiten zoals een Arts Verstandelijk Gehandicapten, tandarts en fysiotherapie.

Bereikbaarheid

Winkels > 500m
Gezondheidscentrum < 200m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en verstandelijke beperking, Chronische ziekte, Dementie, Verstandelijke beperking

Omschrijving

Op Berg 2 en Berg 4 is de hele dag begeleiding aanwezig. De groep bestaat voornamelijk uit bewoners van 45 jaar en ouder. Een aantal bewoners kampen met dementie. Het is een fijne groep en de huidige bewoners hebben het er naar hun zin.

Aantal bewoners

14

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Op basis van ZZP's

Verzorging

Op basis van ZZP's

Behandeling

Op basis van ZZP's

Omschrijving

Deze woning heeft een zorgzaam team dat mensen in de watten legt zonder dat er teveel wordt overgenomen van de cliënt. Gentle teaching vormt de basis in de manier van begeleiden. Het team stimuleert mensen om zoveel mogelijk zelf te doen zodat vaardigheden zo lang mogelijk behouden blijven.

Gedragsregulering

Ja

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.