Blijf op de hoogte
Wonen zonder beperking

Bergland Tuinhuis

Terug naar overzicht

Het Tuinhuis heeft woon- en logeerplekken beschikbaar voor kinderen/jongeren met een ernstig verstandelijke of ernstig meervoudige beperking. Het Tuinhuis is een mooie nieuwe locatie. Het is wellicht dé logeer- of woonplek voor uw zoon/dochter. Kom kennismaken met de locatie en het deskundige team.

Woning

Soort woning

Zit/slaapkamer

Omschrijving

Aan de Berglandweg liggen in een parkachtige tuin twee locaties: Villa Bergland en de nieuwe laagbouw achter de villa: het tuinhuis

In het Tuinhuis zijn 13 woon-/logeerplekken voor jongeren en volwassenen met een ernstig verstandelijke of ernstig meervoudige beperking.

Indeling gemeenschappelijk deel

Er is een grote woonkamer en keuken.

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Indeling per wooneenheid

De kamers hebben gedeelde (aangepaste) badkamers en er is een grote woonkamer en keuken.

Situering in wijk

De locaties Bergland zijn gelegen aan de rand van Tilburg, in een grote parkachtige tuin, waarin een belevingstuin wordt gecreëerd.

Onderwijscentrum Leijpark, Libra revalidatie en het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis bevinden zich op loopafstand. Dit zorgt ervoor dat alle medische ondersteuning die mogelijk nodig is dichtbij is en dat er op loopafstand onderwijs in de buurt is.

Ook ligt de locatie in een gunstige omgeving om uitstapjes te maken, zo kun je heerlijk wandelen in het Leijpark, een dagje naar dierenpark de Beekse Bergen, Bioscoop Pathé Euroscoop, zwembad Stappegoor, verschillende mogelijkheden om een hapje te eten en zijn er diverse winkels in de omgeving.

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Gezondheidscentrum < 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Meervoudige beperking, Verstandelijke beperking

Omschrijving

In het Tuinhuis zijn 13 woon-/logeerplekken voor jongeren en volwassenen met een ernstig verstandelijke of ernstig meervoudige beperking.

Aantal bewoners

6

Open plaatsen

6 (neem voor informatie over de wachtlijst contact op met de organisatie).

Begeleiding

Gemiddeld

Verzorging

Gemiddeld

Behandeling

Gemiddeld

Omschrijving

De medewerkers van het Tuinhuis zijn gespecialiseerd in het begeleiden van jongvolwassenen en volwassenen met een ernstige meervoudige beperking. Er wordt gewerkt volgens de LACCS-methode. Dit is een methode dat de 5 gebieden: Lichamelijk welzijn, Alertheid, Contact, Communicatie en Stimulerende tijdsbesteding goed voor elkaar moeten zijn, dan spreken we van een goed leven.


De begeleiding is gericht op ontwikkeling, stabilisatie of het voorkomen van achteruitgang, afhankelijk van de behoefte.Vanuit Siza vinden we het belangrijk dat kinderen/ jongeren zo lang mogelijk thuis kunnen wonen bij hun ouders. Daardoor is het op locatie Bergland Tuinhuis mogelijk om je kind te laten logeren, om later makkelijker een opstap in gewenning naar wonen te kunnen maken. Er zijn 11 woonplekken en 2 logeerplekken beschikbaar. Op de locatie wordt gewerkt met een vier wekelijkse logeerplanning en dienstenroostering, zodat er een goede continuïteit is in de zorg. Hierdoor zijn er dezelfde jongeren en begeleiding aanwezig als je komt logeren of er woont, waardoor dit extra vertrouwd en veilig is.


Verpleegkundige handelingen zijn mogelijk op locatie.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.