Wonen zonder beperking

Beschermd Wonen Locatie Havezate

Terug naar overzicht

RIBW Overijssel begeleidt mensen met (ook) psychiatrische en/of ernstige psychosociale problemen bij het zelfstandig wonen, werken en leren of leven. RIBW Overijssel is een innoverende netwerkorganisatie die mensen met (ook) psychische of psychiatrische problemen vanuit vakmanschap.

Woning

Soort woning

Seniorenwoning

Omschrijving

Het woonzorgcentrum Havezate aan de Gombertstraat in Holtenbroek biedt woonruimte aan 25 cliënten in een ouder wordende doelgroep en volwassenen die behoefte hebben aan een prikkelarme omgeving.

Binnen de Havezate wordt er veel aandacht besteed aan de mogelijkheden van de cliënt. Denk hierbij aan, dagstructuur en -invulling, behoud van sociale contacten en een gezonde levensstijl. Hierbij gaan we herstelgericht te werk waarin de zelfregie van de cliënt voorop staat. De cliënt geeft zelf invulling aan zijn/haar begeleidingsplan en de doelen die daarbij opgesteld worden. Ook kunnen cliënten deel nemen aan een bewonersoverleg (locatieoverleg) en een partnerberaad (cliëntenraad samen met cliënten van andere locaties).

Rolstoel toegankelijk

Ja

Tuin

Ja

Bereikbaarheid

Winkels < 500m
Openbaar vervoer < 500m

Getoonde informatie onjuist? Tip ›

Soort beperking

Autisme en normale begaafdheid, Lichamelijke beperking, Overig, Psychische beperking

Omschrijving

RIBW Overijssel begeleidt mensen met (ook) psychiatrische en/of ernstige psychosociale problemen bij het zelfstandig wonen, werken en leren of leven. RIBW Overijssel is een innoverende netwerkorganisatie die mensen met (ook) psychische of psychiatrische problemen vanuit vakmanschap, compassie en ondernemerszin ondersteunt bij hun herstel. Uitgangspunt is dat zij vanuit eigen kracht en het eigen netwerk zoveel mogelijk zelf vorm geven aan hun dagelijks leven.

Aantal bewoners

26

Open plaatsen

Neem voor meer informatie over open plaatsen contact op met de organisatie.

Begeleiding

Gemiddeld

Verzorging

Gemiddeld

Behandeling

Geen

Omschrijving

We zijn gericht op de ouder wordende cliënt en hebben een directe samenwerking met Driezorg voor VP, PV en HH. Verder werken we nauw samen met de afdeling ouderenzorg van Dimence.
In een enkele casus werken we samen met Frion.

Gedragsregulering

Nee

Geïnteresseerd?

Heb je interesse in deze woning of wil je extra informatie? Vul onderstaand formulier in en de (zorg) aanbieder zal contact met je opnemen.